Gündem

Vaka sayıları artıyor: Yeni tedbirler alındı! Giriş-çıkışlar kapatıldı

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı 2 köy vaka sayıları artışa geçti. Vakaların arttığı 2 köyde ek tedbirler alındı. Bu kapsamda söz konusu köyler 10 gün süreyle karantinaya alındı. Öte yandan berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler ve kahvehanelerin faaliyetleri kısıtlama süresi boyunca durdurulacak.

GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KAPATILDI

İlçeye bağlı Kalafat ve Gürçeşme köyleri, vaka sayısının artması ve çok sayıda temaslı kişinin bulunması nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 10 gün süreyle karantinaya alındı. Köylere giriş ve çıkışlar, belirlenen istisnalar dışında yasaklandı. Jandarma ekipleri, köy girişlerinde önlem aldı.

YENİ TEDBİRLER ALINDI

Alınan tedbirler kapsamında, köylerde toplu olarak ibadet edilmesi kısıtlama süresi boyunca ertelendi. Cenaze namazları, bu süreçte namaz vakitlerinden önce belirlenecek uygun bir vakitte kılınacak ve cenaze defin işlemleri kalabalık ortamlar oluşturulmadan yerine getirilecek. Taziye ziyaretlerinin toplu bir şekilde yapılmaması noktasında vatandaşlar bilgilendirilecek.

Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler ve kahvehanelerin faaliyetleri kısıtlama süresi boyunca durdurulacak. Vatandaşların kendi evlerinde kalmaları esası ile kısıtlama süresi boyunca ev ziyaretleri yasaklanacak.

Belediye ve köy minibüsleri işçi servisleri gibi her türlü toplu taşıma araçlarının bu yerleşim birimlerine giriş çıkışı kısıtlanacak.

Karantina süresince, köyde yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları Biga Kaymakamlığı ve Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılanacak.