GündemSağlık

Uzmanlardan Korkutan Delta Açıklaması!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını hızla artmaya devam ediyor. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan tüm dünyaya yayılan virüs geçirdiği mutasyonlar ile etkinliğini her geçen gün arttırıyor. İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından yakından takip edilen Delta varyantına karşı uzmanalar uyardı! , Tam olarak aşılanmış kişilere bile delta varyantını bulaşabiliyor.

Delta Varyantı Tam Aşılanmış Kişilere Dahi Bulaşabiliyor

Son günlerde geçirdiği mutasyonlar ve ortaya çıkan yeni varyantları ile uzmanların yakından takip ettiği koronavirüs ile mücadele son hızla devam ediyor. Virüs için geliştirilen aşıların etkinlikleri hala tartışılmaya devam ederken uzmanlardan endişe yaratan delta varyantı açıklaması geldi. Kişiler tam olarak aşılanmış kişilere bile olsalar delta varyantını bulaştırabiliyorlar.

Uzmanlar uyardı! Tam aşılanmış dahi olsalar bile vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları gerektiğini belirten uzmanlar Delta varyantının diğer varyantlara karşı daha dirençli olduğunu vurguladılar.