GündemSağlık

Uzmanlardan Korkutan Açıklama! Koronavirüs Evrim Geçirdi Daha Bulaşıcı Oldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını hızla artmaya devam ediyor. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan virüs geçirdiği mutasyonlar ile etkinliğini her geçen gün arttırıyor. İngiltere’de yapılan bir araştırmanın sonuçları endişe yarattı. Uzmanlar uyardı! Korona virüsün havada daha iyi yayılmak için mutasyona uğramış olabilir.

Covid-19 5 Milyondan Fazla İnsanın Hayatını Kaybetmesine Yol Açtı

Çin’in Wuhan Kentinde 2019 yılının sonlarında ortaya çıkan ve tüm dünyada yayılan virüs geçirdiği mutasyonlar ile etkinliğini devam ettiriyor. Son günlerde geçirdiği mutasyonlar ve ortaya çıkan yeni varyantları ile uzmanların yakından takip ettiği koronavirüs, mücadelesi son hızla devam ediyor. Aşılama çalışmalarının hız kazandığı son günlerde koronavirüs 225 milyondan fazla kişiye bulaşarak 5 milyon insanın canına mal oldu.

Koronavirüsün Hava Yoluyla Bulaşması Durumunda Vakalar Ciddi Anlamda Artacak

Daily Mail gazetesinin haberine göre; İngiltere’de yapılan çalışmalar virüsün yeni varyantlarının ortaya çıkması ile birlikte değişimi belirlenmeye başlandı. Yapılan çalışmalara göre virüs havada daha iyi yayılmak için evrim geçirmeye devam ediyor. Bilim insanları virüsün bulaş oranının artması için evrim geçirdiğini belirtti. Uzmanlar zira herhangi bir virüsün hava yolu ile bulaşacak kapasiteye sahip olursa bu durum bulaşıcılık oranını ciddi derece yükselttiğini belirtti.