GündemSağlık

Uzmanlardan Flaş Açıklama! Delta Varyantı Aşı Olmayan Herkese Bulaşacak Mı?

Koronavirüs her geçen gün mutasyon geçirmeye devam ediyor. Özellikle Delta varyantı ülkemizde de hızla yayılmaya başladı. Delta varyantı Dünya Sağlık Örgütü tarafından endişe verici varyant olarak tanımlanırken, birçok ülke Delta varyantına karşı tedbirlerini almaya başladı. Varyant dünyada da hızla yayılıyor.

Delta varyantı tüm dünyada korku yaratırken bir açıklamada İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın sağlık danışmanlarından geldi. Yapılan açıklamaya göre Delta varyantı tüm aşısızları yakalayacak dendi. İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre; Delta varyantına yakalanan hastaların hastaneye yatma oranı Alfa, Beta ve diğer mutasyonlara göre iki kat fazla.

Delta Öldürücülüğü En Yüksek Varyant

İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan Delta varyantı şu anda tüm dünyada hızla yayılan ve öldürücülüğü en yüksek olan varyantlardan biri. Delta varyantının ortaya çıkmasıyla birlikte aşılama çalışmaları tüm dünyada arttı. Birçok ülkenin önlem aldığı mutasyon Deltayla ilgili İngiltereli uzmanalar uyardı! Delta Varyantı tüm aşısızları yakalayacak.

Delta Varyantı Aşı Olmayanlara Bulaşacak

İngiltere Gazetesi Mail on Sunday’e konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın sağlık danışmanı, ” Delta varyantı aşı olmayanları yakalayacak. Çünkü virüsün doğası bulaşıcı olması. Dolayısıyla iki doz olmamış herkese bu virüsün bulaşacağını söyleyebiliriz” dedi. 2 doz aşının önemini vurgulayan danışman, “Bu virüsün doğası sürekli evrim geçirmek ve adapte olmak. Dolayısıyla koronavirüs aşısı olmamış birine bulaşması eninde sonunda kaçınılmaz bir şey olacak” ifadelerini kullandı.