GündemSağlık

Uzmanlardan Endişe Veren Uyarı! Koronavirüs Beyinde Tahribat Yaratıyor Mu?

Uzun zamandır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü mutasyona uğramaya devam ediyor. İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve her geçen gün etkinliğini arttıran koronavirüs hala dünyanın bir numaralı gündemi. Virüsün geçirdiği mutasyonlar, virüsün insana etkisini kayda değer bir şekilde etkiliyor. İngiltere’ de yapılan son çalışmalar ise virüsün insana olan etkisini gözler önüne sererek endişe yarattı.

Beynin Hafıza Bölgelerini Etkiliyor

İngiltere’de yapılan son çalışmada 45 bin hastanın covid- 19 geçirmeden önceki ve covid-19 geçirdikten sonraki beyin emarları incelendi. Sonuçlar endişe yarattı. Covid-19 geçiren hastaların beyninin hafıza bölgesinde küçülmeler meydana geldi. Uzmanlar uyardı! Özellikle burun yoluyla covid-19’a yakalanan hastalarda beynin ön bölgesinde bulunan hafıza bölgeleri tahribata uğruyor. Yapılan araştırmada incelenen covid-19’u atlatmış hastalarda uzun süreli ve kısa süreli hafıza bölgeleri tahribata uğrayarak küçülme gösterebiliyor.

Henüz hakem onayından geçmeyen bu çalışma tüm İngiltere’de yankı uyandırdı. Uzmanların uyarıları hala devam ediyor. Tam doz aşı olsanız dahi tedbirlere uymaya devam edin.