GündemSağlık

Uzmanlar Aşı Olmayan Gençleri Uyardı! Koronavirüsü Ağır Atlatabilirsiniz!

Uzmanlardan gençler için korkutan açıklama geldi. Aşı olmayan gençler de koronavirüs’ü ağır atlatabilir. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan makale nedeniyle, gençlerin aşı olmaktan çekindiğin belirten uzmanlar aşı olmayan gençlerin de koronavirüsü ağır atlatabileceklerini belirterek gençlere aşı çağırısında bulundular.

Gençlerde aşılama oranlarının düşüş nedenini geçtiğimiz gün yayımlanan ve yanlış hesaplama nedeniyle geri çekilen makaleye bağlayan uzmanlar, Koronavirüs’ün bu haliyle yeni karşılaşıldığını ve pandemiyle ilgili bilimsel dergilerin çok detaylı inceleme yapmadan makaleleri yayımladığını vurguladı.

Gençlerde Aşılama Oranları Düştü

Koronavirüs ile ilgili her yayımlanan haberin, makalenin doğruluğuna körü körüne inanılmaması tavsiyesini veren uzmanalar aşı olmayan vatandaşları uyardı!  gençlerde aşılama oranın çok düşük olması nedeniyle hastalığa yakalanma oranları ve hastalığı ağır atlatma oranları arttı. Gençlerde vaka oranları neredeyse yüzde 50’yi buldu. Aşıların risklerinin koronavirüsten daha düşük olduğunu belirten uzmanlar, gençlere tedbirli olun aşı olun uyarısında bulundu.