Gündem

Uzman isimden flaş uyarı: Yarın başlayacak 5 gün sürecek!

Türkiye’de olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların tedbir almaları için hava durumu uzmanları bazı değerlendirmelerde bulunuyorlar. Bu kapsamda açıklamalar yapan CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Yarın öğle saatlerinden itibaren Batı’dan ve Güney Ege’den Türkiye’ye yağışlı hava girecek. Bu yağışlı hava hemen hemen 5 gün ülkemizde kalacak.” ifadelerini kullandı.

Corona virüsü salgını devam etse de Türkiye’de milyonlarca vatandaş işlerine gitmeye devam ediyor. Bu nedenle birçok kişi günlük hava durumu araştırması yapıyor. Bu kapsamda hava durumu uzmanından vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuldu.

2 gündür güneşli günler geçirdiğimizi söyleyen CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yarın öğle saatlerinden itibaren Batı’dan ve Güney Ege’den Türkiye’ye yağışlı hava gireceğini bildirdi. Şen yağışlı havanın 5 gün boyunca etkisini sürdüreceğini söyledi.

Prof. Dr. Orhan Şen şu bilgilendirmelerde bulundu:

Doğu’da kar yağışı olacak, Trakya’da yağış durabilecek ama genellikle bütün Türkiye yağışlı bir havaya giriyor. Sıcaklıklar da mevsim normalinin altına düşmeye başlayacak. Bugün İstanbul’da 17 derece ise sıcaklık Çarşamba günü bu 10 dereceye düşecek. Demek tüm Türkiye’de 5-6 derecelik bir sıcaklık düşüşü var.

Yağışlar kıyı kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlı, iç kesimlerde Çarşamba’dan itibaren karla karışık yağmurlu, Doğu’da ise kar yağışı devam edecek. Sıcaklıklar Çarşamba’dan itibaren düşecek.

Çarşamba’dan itibaren sıcaklıklar düşecek demiştik. Bu yüzde İç Anadolu bölgesinde karla karışık yağmur olacak. Doğu Anadolu’da kar yağışı devam ediyor. Bayağı yüksek kar yağışı meydana geldi. Çığa karşı özellikle karayollarında dikkat etmek gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamalarda Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarının iç ve batı bölgelerde azalacağı bildirilmişti.