Gündem

Uyarılar peş peşe geliyor! Harita alarm veriyor: Hazır olun!

Meteoroloji’den paylaşılan son hava tahminlerine göre bu hafta hava çok soğuk olacak. Uzman isim Kerem Ökten ise yaptığı açıklamada ‘montlarınızı hazırlayın’ diyerek uyardı. İşte bölge bölge son durum…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminlerini paylaştı. Meteoroloji’nin 5 günlük hava durumu haritasında sağanak yağışlar dikkat çekiyor. Sıcaklık ise mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Perşembe gününden sonra çok soğuk olacak. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Akdeniz (Antalya merkez ve Hatay hariç), İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Bingöl ve Muş hariç) ile Kırklareli’nin kuzey kesimleri, Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir, İstanbul, Kütahya, Afyonkarahisar, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor” denildi.

Montlar Hazır Olsun

Uzman isim Kerem Ökten sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 21 Ekim’e dikkat çekti. Ökten şunları söyledi:

“Hiç bir değişiklik yok. 21 Ekim Kış günü. Montlar hazır olsun… Perşembe gecesi Ülkemizin Kuzey ve iç kesimlerine gelecek olan soğuk hava, Cuma gün boyu etkili olacak. Öğlen saatleri de çok üşütücü. Vücudumuz soğuğa yeni adapte olmaya çalışıyor. Dolaysıyla soğuk algınlığı riski yüksek…”

İşte Bölge Bölge Beklenen Hava Tahminleri

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, zaman zaman Kuzey Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli’nin kuzey kesimleri, Çanakkale’nin iç kesimleri ile Balıkesir’in aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin(Antalya merkez ve Hatay dışında) yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Muş ve Bingöl hariç) yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.