Magazin

Usta sanatçı Aysel İpar hayatını kaybetti! Aysel İpar kimdir?

Usta sanatçı Aysel İpar hayatını kaybetti. 70’li yılların assolisti Aysel İpar, solunum yetmezliği nedeniyle 84 yaşında hayata gözlerini yumdu. Acı haberi ‘Felaket tellalı’ olarak anılan ses sanatçısı Onur Akay duyurdu. Peki, Aysel İpar kimdir?

Usta sanatçı ile ilgili bir yazı kaleme alan Akay, “70’li yılların assolistlerinden Türk sanat müziği sanatçısı Aysel İpar’ı, 8 Agustos Pazar günü kaybettik. 19 Şubat 2021 tarihinde kaybettiğimiz pop müzik sanatçısı Serpil Barlas’ın da annesiydi ve kızının ölümü ile büyük bir acı yaşamıştı. 84 yaşındaki usta sanatçı, 8 Ağustos Pazar günü öğle saatlerinde İstanbul’daki evinde solunum yetmezliği yaşadı ve Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenazesi, bugün 10 Ağustos Salı günü Çengelköy Mezarlığı’nda bulunan aile mezarlığına defnedilecek. Aysel İpar, eşi Kazım Polat’a ait Taksim Belediye Gazinosu’nda 14 sene assolist olarak sahneye çıkmıştı. Nur içinde yatsın inşallah” ifadelerini kullandı.

AYSEL İPAR KİMDİR?

Asıl adı Aysel Belkıs olan Aysel İpar, 1938 yılında İstanbul Laleli’de doğdu. Amiral Numan İbrahim’in kızı olan Aysel İpar, Üsküdar Kız Koleji’ni bitirdikten sonra 1956 yılında evlendi ve 19 yaşındayken kızı Serpil Barlas’ı dünyaya getirdi. Ardından oğlu Serdar Yılmaz dünyaya geldi. Ancak evlendikten 16 yıl sonra 1972 yılında boşandı. Savcılıktan istifa edip avukatlık yapan Kazım Polat, 1964 yılında Caddebostan Gazinosu’nun, daha sonra ise Taksim Belediye Gazinosu’nun da işletmeciliğini aldı. İpar, 1974 yılında Kazım Polat’la evlendi ve dönemin bu ünlü mekanlarında assolist oldu. Sanat yaşamına başlarken, Rafet Yalbaz’dan solfej, Nazif Şen’den mizansen, Sadun Aksüt ve Kadri Şençalar’dan musiki dersleri aldı.

Ayrılmalıyız Artık isimli şarkı ile ünlenen sanatçı, 1989-2006 yılları arasında Amerika’da yaşadı ve Amerika’da bulunduğu süre içerisinde de Türk gecelerinde sahne aldı.