GündemMagazin

Usta oyuncu Rasim Öztekin son yolculuğuna uğurlanıyor!

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden usta sinemacı ve tiyatrocu Rasim Öztekin tüm sanat camiasını yasa boğdu. Usta sanatçının saat 15.00’da Zincirlikuyu Mezarlığı Camii’nde kılınacak namaza müteakip, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi.

ANMA TÖRENİ YAPILIYOR

Öztekin’in Türk bayrağına sarılı ve üzerine Galatasaray bayrağı da konulan tabutu, önce mezun olduğu Galatasaray Lisesi’ne getirildi. Buradaki törenin ardından cenaze, Öztekin’in profesyonel tiyatro hayatına başladığı Ses Tiyatrosu önünde cenaze aracından indirildi. Tören mangası usta oyuncunun tabutuna omuz vererek, tiyatro sahnesine getirdi.

Vefat eden tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin’in naaşı, cenaze namazı öncesinde düzenlenecek tören için Ses Tiyatrosu’na getirildi. ( Şebnem Coşkun – Anadolu Ajansı )

Ailesi, sevenleri ve sanat camiasından çok sayıda kişi, usta oyuncu için son görevlerini yapmak üzere tiyatro salonuna geldi. Oldukça üzgün olduğu görülen kızı Pelin Öztekin, gözyaşlarını tutamadı.

“ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞOLSUN”

CENAZE Rasim Öztekin’in eşi Esra Kazancıbaşı Öztekin ve kızı Pelin Öztekin yaptığı ortak açıklamada, “Onu son yolculuğuna binlerce seveninin alkışları ve çiçekleri eşliğinde uğurlamak isterdik. Ancak içinde bulunduğumuz pandemi koşulları ve Rasim Öztekin’in bu konuda gösterdiği özel hassasiyet nedeniyle sınırlı sayıda katılımın olacağı bir cenaze töreni düzenlenecektir. Göstereceğiniz anlayış nedeniyle sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm sevenlerinden evlerinden dualarıyla onu son yolculuğuna uğurlamalarını, ailesi olarak rica ediyoruz. Acımız büyük. Ülkemizin başı sağ olsun” dedi.

RASIM OZTEKIN’E VEDA; CENAZESI ZINCIRLIKUYU GASILHANESI’NDEN ALINDI. FOTO: ISTANBUL -DHA

Öztekin Ailesi, cenazeye çelenk gönderilmemesini, arzu edenlerin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne Rasim Öztekin Tiyatro Fonu açıklamasıyla bağışta bulunabileceğini belirtti.

RASIM OZTEKIN’E VEDA; CENAZESI ZINCIRLIKUYU GASILHANESI’NDEN ALINDI. FOTO: ISTANBUL -DHA