Gündem

Üşenip yapmayan kallavi ceza ödemek zorunda kalacak: 24 Yaşından büyük araba ehliyeti olanlar için başladı!

Binlerce vatandaş için resmen başladı. Bunu yapmayan kallavi ceza ile karşı karşıya kalacak. Sona yaklaşıldı. Bu nedenle vatandaşların biran önce ehliyet yenileme işlemlerini yapmaları gerekiyor. Ehliyet yenilemeye üşenerek erteleyenler ise daha sonra cezalar ile karşı karşıya kalabilirler.

Eski sürücü belgesine sahip olanların ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor. Yenileme işlemini 2022 yılından sonrasına bırakanlar kallavi cezalar ile karşı karşıya kalabilirler. Ehliyet yenileme işlemi yapmak için ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından randevu almak gerekiyor.

Son tarih 31 Aralık

Vatandaşların yenileme için 31 Aralık 2022 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Bu tarihe kadar ise eski ehliyetler kullanılmaya devam edilebiliyor.


24 Yaşından büyükler

Türkiye’de 18 yaşından büyük birçok kişi ehliyet alıyor. Ehliyet yenileme zorunluluğu ise 1 Ocak 2016’dan önce düzenlenen ehliyetler için geçerli bu tarihten önce ehliyet alanların yenilemeyi yapması gerekiyor. 2016 yılından 2022 yılına kadar 6 yıllık bir süre geçti.