Ege HaberleriGündemUşak Haberleri

Uşak’ta Kan Donduran Olay! Aracın Çarptığı Yaya 1 Saat Sonra Fark Edildi

Uşak’ta meydana gelen kan donduran olayda hem alkollü olduğu tespit edilen hem de 2028 yılına kadar ehliyetine el koyulan sürücünün çarptığı genç kız hayatını kaybetti.

1 saat sonra akıllarına geldi

Yaya Geçidinden Karşıya Geçiyordu

Olay, İzmir – Uşak karayolu Gazi Bulvarı’nda meydana geldi. Alınan bilgilere göre, 34 DJH 396 plakalı hafif ticari araç sürücüsü S.P. kardeşi, arkadaşı ve bir çalışanı ile alkol aldıktan sonra araca bindi. Yağışlı havanın da etkisiyle kayganlaşan yolda seyir halindeyken yaya geçinden yolun karşısına geçmeye çalışan H.G.’ye çarptı. Genç kız çarpmanın etkisiyle yol ortasına savrularak yaralandı. Alkollü oldukları tespit edilen S.P. ve araçta bulunanlar olay yerinden hızla uzaklaştı. S.P. kazadan yaklaşık bir saat sonra ihbarda bulunarak çalışanın maddi hasarlı kazaya karıştığını iddia ederek tutanak tutulması için trafik ekibi istedi. Ekipler tarafından yapılan incelemelerde kan izlerinden ve camdaki göçükten aracın birine çarptığını tespit eden ekipler heme inceleme başlattı.

1 Saat Sonra Fark Edildi

Yapılan incelemede yağmurlu havanında etkisiyle kimse tarafından fark edilmeyen genç kızı polis ekipleri buldu. H.G’nin yerde hareketsiz yatan bedeni ile karşılaşan polis ekipleri sağlık ekiplerine destek çağrısında bulundu. Sağlık ekiplerinin kısa sürede olay yerine ulaşması ile genç kız ambulansla hastaneye sevk edildi. Kazadan yaklaşık 1 saat sonra fark edilen genç kız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Geriye şalı kaldı

Kazanın ardından araçta bulunan S.P. kardeşi, arkadaşı ve çalışanı A.A. gözaltına alındı. Yapılan sorgulama ve incelemelerde kazayı yapan kişinin A.A. olmadığı kazayı yapan kişinin patronu S.P. olduğu tespit edildi. Daha önceden de hakkında 3 kez alkollü araç kullanmaktan işlem yapılan Sinan P.’nin ehliyetine 2028 yılına kadar el konulduğu ve 8 farklı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı.