Ege Haberleriİzmir Haberleri

Urla Belediyesi’nden “tasarruf” icraatı

Tutuklanan CHP’li Burak Oğuz’un yerine kayyım olarak atanan Urla Kaymakamı'nın ilk icraatı Sanat Evi’nin kapatarak kiraya vermek oldu.

İzmir Valiliği’nce, CHP’li Burak Oğuz’un yerine kayyım olarak atanan Urla Kaymakamı Önder Can, 10 yıldır 100’ün üzerinde sergiye ev sahipliği yapan Urla Fotoğraf Sanat Evi’nin kapatılmasına ve ihaleyle kiraya verilmesine karar verdi. Şubat ayı sonunda tüm sergi ve etkinliklerin sona erdirilmesi ya da gösterilecek farklı yerlerde, eğer o yerler uygun ise, faaliyetlerin devam etmesi istendi.

urla belediyesi fotoğraf sanat evi
Urla Belediyesi Fotoğraf Sanatevi

4 yıldır gönüllü olarak Urla Fotoğraf Gönüllüleri Derneği tarafından organize edilen sergilerin son bulması, dernek üyeleri ve tüm Urla halkı tarafından tepki ile karşılandı.

URLA FOTOĞRAF GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİNDEN TEPKİ

Urla Fotoğraf Gönüllüleri Derneği Başkanı Selçuk Kayan, “Biz 4 yıldır belediye adına gönüllü olarak sergi organizasyonları yapıyorduk. Orası bizim işgal ettiğimiz bir yer değil, dernek merkezi olarak kullanmıyoruz. Bizim zaten dernek binamız var. Biz bu karara üzüldük. Bize başka bir yer gösterdiler. Kültür Merkezi’nin koridorunda sergileri açacakmışız. Biz bu kararı kabul etmedik. Önder Bey ile de konuştuk. İkna edemedik. Bu alan yalnız İzmir’in değil tüm ülkeden fotoğrafçının gelip sergisini açtığı bir alan. Ülkede ilk kez yapılan fotoğraf sergileri burada oldu. Fotoğraf ile mekân özdeşleşmişti. Urla bunu kaybediyor.”

URLA BELEDİYESİ’NİN DUYURU METNİ

Urla Belediyesi ilçede Urla Belediyesi Fotoğraf Sanat Evi olarak kullanılan eski Gazhane Binası’nda fotoğraf sergilerinin Şubat ayı sonunda durdurulup, Mart ayından itibaren Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Eski Tamirhane Binası’nda sergilerin süreceğini açıkladı.

Urla Belediyesi tarafından belediye mülkleri hakkında yapılan fizibilite çalışmaları sonucunda, Urla Belediyesi Fotoğraf Sanat Evi için personel, ısınma, elektrik, su vb. giderler toplamı olarak;

2017 yılında 110.000 Lira,

2018 Yılında 150.000 Lira

2019 yılında ise 200.000 lira

Urla Belediyesi Logo
Urla Belediyesi 2020

Kamu bütçesi kullanıldığı ortaya çıkmıştır. Günlük ortalama 3 – 4 kişinin ziyaret ettiği mekanda 2 belediye personeli görev yapmaktadır. Bina, birkaç hatırlı siyasetçi yakınına hizmet eden bir lokal haline gelmiştir.

Urla halkının malı olan bu binanın birkaç kişinin lokal olarak kullandığı bir yer olması yerine, kamu kaynaklarının, kamu yararına etkin, verimli ve ekonomik kullanımı adına, belediye tarafından ihale ile kiraya verilmesi uygun görülmüştür.

Binada açılması planlanan sergilerin hiçbiri iptal edilmemiştir.

Açılacak olan sergiler, daha geniş kitlelere hitap etmesi ve daha çok sanat sever ağırlaması adına talep olduğu sürece Belediyemizce belirlenen Eski Tamirhane Binası’nda veya Atatürk Kültür Merkezi’nde devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bir yanıt yazın