Gündem

Ünlü Turizmci Cem Polatoğlu, yazılarıyla Ege Haber'de

Türkiye’de turizm denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Cem Polat hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için derledik.

Cem Polatoğlu kimdir?

TÜRSAB 2003 Genel Kurul Seçimleri Adayı olan Cem Polatoğlu, 1959 Kayseri doğumludur. 1977’den beri turizm sektöründe hizmet veren Polatoğlu, otel, çarşı, yurtdışı acente sahibi olarak oldukça başarılı bir portre çizmektedir. Polatoğlu, İ.T.Ü. Gemi İnşaatı mezunu olup eğitim hayatında Amerika’da Nord Caroline S.U. Master, Avusturya/ Viyana’da W.T.Ü. de doktora çalışması gibi önemli başarılara da imza atmıştır.

1987’de Birleşmiş Milletler’de Deniz Hukuku Departmanı’ nda(USA), 1988’de IBM (İspanya) çalışmaları ile göz doldurmuştur. 10 seneyi aşkın yurtdışı deneyiminde Amerika, İspanya, İtalya ve Avusturya’da büyük ve orta ölçekli seyahat acentelerinde, Türkiye’de ise kısa süreli ASYA TOUR ve DURU TURİZM çalışma ile deneyimlerine deneyim katmıştır.

Polatoğlu aynı zamanda JAYCESS Genç Müteşebbisler Derneği Türkiye Kurucu üyesidir. Yurda dönüş ve 1994 PRONTOTOUR’un kuruluşunu gerçekleştirmiştir. Daha sonra o kuruluşu devrederek 2003 yılında BARACUDATOUR’un kuruluşunu yapmıştır. 1994’den itibaren TÜRSAB’da çeşitli komisyonlarda görevleri yürütmektedir. Son dört senedir TÜRSAB Boğaziçi B.Y.K. üyesi olarak hizmetler sunmaktadır. Yabancı dil bilgisi olarak ; İspanyolca, İtalyanca, İngilizce ve Almanca’yı çok iyi derecede konuşabilmektedir. Tüm dillerden T.C Turizm Bakanlığı Kokartlı Profesyonel Turist Rehberi belgesi sahibidir.

2 çocuk babası olan Polatoğlu, tam bir dünya gezgini ve dünyada gitmediği hiçbir ülke kalmamış durumda.

Biz de Ege Haber olarak Sayın Polatoğlu’na başarılar diliyoruz.

Bir yanıt yazın