GündemMagazin

Ünlü sanatçı Akrep Nalan hayatını kaybetti! Akrep Nalan kimdir?

Alınan bilgilere göre Akrep Nalan’dan acı haber geldi. Hayat Bilgisi dizisinde Fidan Hoca karakterini canlandıran Akrep Nalan’ın Muğla’nın Bodrum ilçesinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Peki Akrep Nalan kimdir? İşte detaylar

67 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

“Akrep Nalan” ismiyle tanınan sanatçı Füsun Nalan Açın, Muğla’nın Bodrum ilçesinde 67 yaşında hayatını kaybetti.

Eskiçeşme Mahallesi’ndeki evinde yaşamını sürdüren sanatçının sabah hareketsiz yattığını fark eden yardımcısı, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Eve gelen sağlık ekibi, sanatçının yaşamını yitirdiğini belirledi.

KALP MASAJI YAPTI

Yaşamını yitiren Akrep Nalan’ın cenazesi Eski Çeşme Mahallesi’ndeki evinden alınıp, Konacık Mahallesi’ndeki Bodrum Belediyesi Cenaze İşleri Müdürlüğü morguna kaldırıldı. Cenaze evden çıkartılırken, komşuları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu.

Acılarının büyük olduğunu söyleyen ve Akrep Nalan’ın solunum yetmezliği sorunu bulunduğunu belirten 13 yıllık komşusu Özlem Orpak, “Akciğerlerinde buzlanma vardı. 7 Mart’ta hastaneye yatacaktı. Kendisi için solunum cihazı alınmıştı. Bakıcısı sabah bana gelip, ‘Ablam iyi değil’ dedi. Bunun üzerine yanına gittim, kalp masajı yaptım ancak geç kalınmıştı. Ambulansı çağırdım. Gelen doktorun söylediğine göre solunum yetmezliğinden yaşamını kaybetmiş. Biz birbirini seven komşulardık” dedi.

AKREP NALAN KİMDİR?

Akrep Nalan, 26 nisan 1954 yılında Ankara Yenimahalle’de dünyaya geldi. Asıl adı Füsun Nalan Açın’dır. Akrep Nalan, eğitimine Ankara Bahçelievler Alparslan ilkokulunda başladı sonrasında ise, Ortaokulu Adana Kız Lisesi ve Uşak Ticaret Lisesinde tamamladı.

1972-1980 tarihleri arasındaban Karamancı Demir Çekme Fabrikasında, Ahmet Karamancı Oksijen Fabrikasında ve İnterfarma Anonim Şirketinde muhasebecilik yaptı.

“Akrep” lakabını 1978 yılında aldı. Oynadığı at yarışı’nda altılı tutturduğu atın adının “Akrep” olması ve o dönem gazete manşetlerinde gündem olan Nalan Duman’ın lakabı “Akrep Nalan”dan esinlenerek çevresi tarafından yine bu isimle seslenildi. İlerleyen yıllarda bu lakabı sahne adı olarak kullanmaya devam etti.

Çocukluğundan beri müzikle ilgili olan Açın, ilk profesyonel sahne çalışmasını 1980 yılında Hakkı Çağdaş’ın desteği ile “Goldfinger” gece kulübünde gerçekleştirdi. Daha sonra Bodrum Efe Bar, Pirinç Otel, Ünlü Otel, Paradise gibi mekânlarda dinleyici kitlesini artırdı. Ardından İstanbul’da Kulüp 12, Paella, Memos, Küfe gibi yerlerde sahne aldı. Takip eden yıllarda İstanbul ile Türkiye’nin her yerinde şarkı söyledi.

1991 yılında Vedat Sakman ve Halis Bütünley’in desteğiyle çıkardığı ilk albümü “Dağ Çiçeği” ile meşhur oldu. Daha sonra Selim Atakan’ın desteği ile 1994 yılında “Zil Zurna Sevdalar” başlıklı ikinci albümünü yayınladı. İlk iki albümde yer alan “Fânî Dünya”, “Halikarnas”, “Karlar Düşer” parçaları ile ses getirdi. Zirvedekiler (1994), Baskül Ailesi (1997), Hayat Bilgisi (2003-2005), Peki Olur Şekerim (2003) ve Aşk Mahkumu (2004) dizi ve filmlerinde aktrislik denemeleri oldu.