Magazin

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’a 10 yıla kadar hapis istemi!

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ hakkında sahibi olduğu şahıs şirketi aracılığıyla 2012 ve 2013 yıllarına ait sahte faturaları ticari kayıtlarına işlemek suretiyle "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava dosyası mahkeme tarafından bilirkişiye yollandı.

Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, sahibi olduğu şahıs şirketi aracılığıyla 2012 ve 2013 yıllarına ait sahte faturaları ticari kayıtlarına işlemek suçundan açılan davada mahkeme, dosyayı bilirkişiye yollamaya karar verdi.
Tatlıtuğ, “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı İstanbul Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanık Kıvanç Tatlıtuğ katılmazken, Tatlıtuğ’un avukatı Bumin Doğruöz ve İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı’nın Avukatı Filiz Karahan duruşmada hazır bulundu.

BİLİRKİŞİYE GÖNDERME KARARI

Söz alan Tatlıtuğ’un avukatı Bumin Doğrusöz, bir önceki celse tanık olarak dinlenmesini talep ettikleri Tatlıtuğ’un mali işlerine bakan babası Erdem Tatlıtuğ’un, vergi memuru tarafından detaylı ifadesinin alınıp dosyaya girdiğini belirtti.

Ara kararını veren mahkeme, tanık Erdem Tatlıtuğ’un dinlenmesinden vazgeçilmesine ve dosyanın incelenmek üzerine bilirkişiye gönderilmesine hükmetti.

İDDİANAMEDE NE VAR?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Kıvanç Tatlıtuğ’un Pendik Vergi Dairesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bağımsız Manken ve Modellerin Faaliyetleri isimli şahıs şirketinin sahibi olduğu belirtiliyor. İddianamede, bu şirketin 2012 ve 2013 yıllarına ait vergi dönemine ilişkin incelemelerde ticari faaliyette bulunmadan faaliyette bulunmuş gibi bazı danışmanlık şirketleri tarafından düzenlenen sahte faturaları kendi defter ve kayıtlarına işlemek suretiyle kullandığı iddia ediliyor. Tatlıtuğ’un gerçek bir ticari faaliyetinin bulunmamasına rağmen sahte fatura ve irsaliyeleri ticari kayıtlarına işleyerek vergi zararına neden olduğu savunulan iddianamede, şüphelinin, “Vergi Usul Kanunu’na” muhalefet uçundan 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.