Magazin

Ünlü oyuncudan acı haber! Hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Michael Constantine hayatını kaybetti. “Room 222” dizisi ve “My Big Fat Greek Wedding” filmiyle adını duyuran Emmy ödüllü oyuncu Constantine, 94 yaşında evinde hayata gözlerini yumdu.

Ünlü aktörün vefatını menajeri Julia Buchwald doğruladı. Constantine’in ölümünün doğal nedenlerden kaynaklandığı belirtildi. “My Big Fat Greek Wedding” filmindeki Gus Portokalos rolüyle adını duyuran Amerikalı aktör, uzun kariyeri boyunca birçok yapımda rol aldı.

ABC’de yayınlanan popüler tv dizisi “Room 222″‘deki Seymour Kaufman rolüyle 1970 yılında Emmy Ödülü kazandı. Dizi 5 sezon yayınlanmıştı.

“The Untouchables”, “Kojak”, “Airwolf”, “Sirota’sı Court” gibi birçok tv yapımında da rol alan Constantine, sinemada ise ‘Thinner’, ‘The Last Mile’, ‘The Hustler’, ‘Don’t Drink The Water’, ‘Voyage of the Damned’ gibi filmlerde boy gösterdi.

Michael Constantine kimdir?

Tam adı Michael Constantine Ioannides olan Yunan asıllı Amerikalı oyuncu 22 Mayıs 1927 tarihinde Pennyslyvania eyaletinde Reading şehrinde doğrdu. TV ve sinemaya geçmeden önce bir dönem Broadway yapımlarında boy gösterdi. En başarılı yapımı CBS’te yayınlanan “Greek Wedding” dizisi ve bu diziden uyarlanan 2016 yapımı “My Big Fat Greek Wedding 2” filmi oldu. Elde edilen bilgiye göre Constantine ölmeden önce aynı serinin Yunanistan’da çekilmesi planlanan 3. filmi için hazırlık yapıyordu.