GenelKültür Sanat

Ünlü oyuncu yaşamını yitirdi! Koronavirüs şüphesi!

Malatya'da çekimleri devam eden 'Zalo' isimli filmin setinde aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan oyuncu Halil Kumova zatürreye bağlı solunum yetmezliğinden hayatını kaybetti. Usta oyuncudan koronavirüs testi için örnek alındı!

Oyuncu Halil Kumova, yaşamını yitirdi. Malatya’da çekimleri süren ‘Zalo’ adlı sinema filminin setinde aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Kumova hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre; Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde çekimleri devam eden ‘Zalo’ filminde rol alan 64 yaşındaki usta oyuncu Halil Kumova, setteyken aniden rahatsızlandı. Set görevlileri tarafından hemen Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Kumova’nın kalbi durdu.

KORONAVİRÜS BELİRTİSİ!

Yapılan müdahalelerle kalbi tekrar çalıştırılan usta oyuncu Kumova, yoğun bakıma alındı ancak burada da tekrar kalbi durdu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Halil Kumova hayatını kaybetti. İlk tetkiklerde zatürreye bağlı solunum yetmezliği sebebiyle yaşamını yitirdiği belirlenen Kumova’dan, Koronavirüs (Covid-19) testi için örnek alındığı da öğrenildi.

BİRÇOK FİLMDE OYNADI!

Bursa’da 23 Mart 1956’da doğan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Halil Kumova, Bursa Devlet Tiyatrosu’nda çalıştıktan sonra 2000 yılında İstanbul’a yerleşti. Şimdiye kadar 100’e yakın film ve dizide oynayan Kumova, son olarak Necati Aslan’ın senaristi ve yönetmeni olduğu ‘Zalo’ adlı sinema filminde rol aldı.