Magazin

Ünlü oyuncu Thomas Jefferson Byrd vurularak öldürüldü!

Spike Lee filmlerinin gözde oyuncusu Thomas Jefferson Byrd, Atlanta'da silahlı saldırıya uğradı. Ünlü oyuncu uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Ünlü yönetmen Spike Lee, sosyal medya hesabından acı bir paylaşım yaptı. Lee yaptığı paylaşımla, pek çok filminde rol almış Thomas Jefferson Byrd’ün ölüm haberini duyurdu.
Atlanta’daki olayda Byrd’ün çok sayıda kurşun yarası aldığı açıklandı. Gece saatlerinde gelen ihbar üzerine olay yerine giden polis yerde yatan ve tepki vermeyen Byrd’e ulaştı. Tüm müdahalelere rağmen kısa bir süre sonra Byrd hayatını kyabetti. Dedektifler olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
Spike Lee “Sevgili kardeşimiz Thomas Jefferson Byrd dün gece Atlanta’da trajik bir cinayete kurban gittiği. Bunu duyurmaktan dolayı çok üzgünüm.” diye yazdı.
Clockers’taki Errol Barnes karakteriyle dikkatleri çeken Byrd’ün öldürülmesininin ardından çok sayıda oyuncu da paylaşımlarıyla ünlü oyuncuyu andı. 1950 yılında doğanThomas Jefferson Byrd’ün oynadığı filmler arasında “Set It Off”, “Oyunun Galibi” “Clockers (Torbacı)”, “Ray” “Red Hook Summer” dikkat çekmişti. Byrd ayrıca birçok TV dizisinde de rol aldı.
THOMAS JEFFERSON BYRD KİMDİR?
Thomas Jefferson Byrd, yönetmen Spike Lee ile birkaç kez çalışan Amerikalı bir karakter oyuncusuydu. 2003 Broadway’de Ma Rainey’nin Black Bottom yeniden canlandırmasındaki performansıyla Tony Ödülüne En İyi Öne Çıkan Erkek Oyuncu dalında aday gösterildi.