Kültür Sanat

Ünlü oyuncu Batı Nil Virüsü yüzünden hayatını kaybetti! Batı Nil Virüsü nedir?

Ünlü oyuncu Clark Middleton’un Batı Nil Virüsü yüzünden hayatını kaybettiği öğrenildi. Türkiye’de pek çok vatandaşın severek izlediği "The Blacklist" dizisinde rol alan oyuncu 63 yaşında hayata veda etti. Oyuncunun ölümünün ardından vatandaşlar Batı Nil Virüsünü araştırmaya başladı. Peki, Batı Nil Virüsü nedir?

The Blacklist dizisinde Glen Carter (Jellybean) karakterini canlandıran Clark Middleton’ın 63 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi. Variety Dergisi tarafından öldüğü duyurulan ünlü oyuncunun Batı Nil Virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Clark Middleton’ın eşi Elissa Middleton ölüm haberinden sonra, Sevilen aktör, yazar, yönetmen, öğretmen, kahraman, koca ve arkadaş” açıklamasını yaptı.

1983 yılında aktörlük kariyerine başlayan Clark Middleton, Broadway’de “The Iceman Cometh” oyununda Hugo rolüyle sahnelere adımını atmıştı.

Aralarında Quentin Tarantino, Bong Joon Ho, Alejandro Inarritu, Ang Lee gibi isimlerin olduğu çok ünlü yönetmenlerle çalışan Middleton, tv için ise David Lynch ile çalışmıştı.İkiz Tepeler dizisinde Charlie karakterini oynamıştı. Clark Middleton son olarak 2013’ten bu yana devam eden The Blacklist dizisinde rol alıyordu.

Batı Nil Virüsü nedir?

Batı Nil Virüsü ilk olarak 1937 yılında Uganda’da tanımlanmıştır. Virüs Culex türü sivrisineklerin ısırması ile bulaşan hastalık, sıklıkla Haziran ve Eylül ayları arasında yayılır. Sivrisinek ısırığı ile bulaştığı için dünya geneline çok kolay yayılır. Batı Nil Virüsü, insanların santral sinir sistemini etkileyerek menenjit, ensefalit ve ataksi gibi pek çok nörolojik hastalığa neden olabilir.


Belirtileri nelerdir?

Yüksek ateş,
Uyuşma,
Baş ağrısı,
Bilinç bulanıklığı,
İshal ve gastrointestinal semptomlar