Genel

Ünlü liderden akıl almaz emir: “Yaklaşırlarsa vurun!”

Kim Jong-un'un koronavirüs önemleri kapsamında ülke sınırlarına yaklaşanları vurma emri verdiği açıklandı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un icraatlarıyla şaşırtmaya devam ediyor. Ülkede yaşanan bir gelişme gündeme yine bomba gibi düştü. Hakkında komada olduğuna dair söylentiler çıkan Kuzey Kore lideri, koronavirüse önlem olması için ilginç bir tedbir aldı.

Dünyanın en içe kapanık ülkesi olarak bilinen Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-un hakkında geçtiğimiz günlerde komada olduğu, hatta öldüğü söylentileri gündeme gelmişti.

Ancak Kuzey Kore, bu söylentileri yalanlamak için liderinin fotoğraflarını dünyaya servis etmiş, sağlıklı olduğunu tüm dünyaya ilan etmişti. Kim Jong-un tüm bu gelişmelerin ardından bu sefer de koronavirüs konusunda aldığı tedbirle adından söz ettirdi.

Kuzey Kore geçen aya kadar ülkede hiç koronavirüs olmadığını iddia etmiş, ancak geçen ay ülkeye Güney Kore’den giren bir kişide virüs olduğunu kabul etmek zorunda kalmıştı. Kim Jong, geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore hükümet yetkilileriyle bir toplantı yapmış ve koronavirüsle mücadele kapsamında alınması gereken önlemleri görüşmüştü.

Polisin bölge halkına; “Koronavirüs dünyada ülkemiz dışında her yere yayıldı. Düşman, virüsü sınırımızdan içeri sokmaya çalışacaktır” dediği iddia edildi. Polis aynı zamanda sınır bölgesinde yaşayan vatandaşlara, yaşadıkları bölgede bir yabancı görmeleri durumuna karşı tetikte olmaları çağrısı yaptı.

Kuzey Kore – Çin sınırı 1400 kilometreden fazla olduğu biliniyor.