Magazin

Ünlü isimlere sahte ilaç tanıttıkları için soruşturma başlatıldı!

Şeyma Subaşı, Seda Sayan, Seren Serengil, Demet Şener ve Seda Akgül gibi ünlü isimler Sağlık Bakanlığı'nın onayının olmadığı bir ilacın reklamını yapmışlardı. Alınan bilgilere göre sahte ilaç reklamı yapılan ünlülere soruşturma açılıyor. İşte detaylar...

Şeyma Subaşı, Seda Sayan, Seren Serengil, Ebru Akel, Demet Şener, Seda Akgül’ün de aralarında olduğu ünlü isimler, sosyal medya hesaplarından Sağlık Bakanlığı’nın dahi onayı olmayan bir ilacın “Koronavirüsten dahi koruyor” diyerek reklamını yapmışlardı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Kişisel sosyal medya hesaplarında koronavirüse karşı etkili olduğu iddiasıyla Sağlık Bakanlığının onayı olmadığı bir ilacın reklamı yapmıştı. İleri Haber’de yer alan bilgiye göre, sahte ilaç reklamı yapan ünlüler hakkında soruşturma başlatıldı.

REKLAMINI YAPTI
İlk olarak Şeyma Subaşı, Instagram hesabından, “Son zamanlarda koronavirüs biliyorsunuz ki tüm dünyayı çok fazla etkiledi. Hepimiz aslında sağlığın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlamış olduk… Son zamanlarda, bu gıda takviyesi ürünü kullanıyorum. Bu ürüne eczaneden ulaşabilir, ya da online olarak alabilirsiniz” ifadeleriyle ilacın reklamını yapmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILIYOR
Tekno safarinin haberine göre: Ürünün reklamlarında kullandığı doktorun da konudan haberinin olmadığı ve ilacın Tarım Bakanlığının onayladığı ‘Takviye Gıdalar’ listesinde de bulunmadığı ortaya çıktı. Fotoğrafları kullanılan Doç. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu, Instagram hesabından yaptığı açıklamada ‘Ürün ile hiçbir ilgim yoktur. Bilginize’ diyerek herkesi uyardı. Bunun yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ruhsatsız ürün ve tanıtımını yapan ünlü isimlere karşı harekete geçip soruşturma başlattı.