Magazin

Ünlü isim 50 yaşında koronavirüsten öldü!

Dünyaca ünlü DJ Paul Johnson, 50 yaşında koronavirüs nedeniyle bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Get Get Down şarkısına imzasını atan Johnson’ın genç yaşta ölümü büyük üzüntüye neden oldu.

Müzik dünyasına “Get Get Down” şarkısıyla damgasını vuran ünlü House müzik DJ’inin koronavirüse yakalanmasının ardından kurtulamadığı ve 50 yaşında hayata gözlerini yumduğu açıklandı.

Paul Johnson’ın Facebook sayfasından yapılan açıklamada “Paul’ü bu sabah saat 9’da kaybettik. Herkesin PJ olarak bildiği, house müzik efsanesi Paul Johnson hayatını kaybetti” denildi.

PAUL JOHNSON KİMDİR?

Chicago doğumlu olan ünlü DJ Paul Johnson, 1999 yılında yayınladığı Get Get Down şarkısıyla bütün dünyaya kendisini duyurmuştu.

House müziğin efsanesi olmasını sağlayan bu şarkı uzun yıllar dans pistlerinin favorisiydi.

Break dansçısı olarak başladığı kariyerinde Ron Hardy’den ilham alan Johnson, 80’lerin sonunda House müzikle tanıştı ve kendini bu müziğe adadı. 1990’ların ortalarına kadar görülen ikinci dalgada önemli bir figür olarak dikkat çekti.

Get Get Down’la elde ettiği ünün ardından birçok albüm yayınladı. 300’den fazla yayın yaptı. 1997’de Daft Punk, Teachers şarkısı içinde ona gönderme yapmıştı.