GündemKültür Sanat

Ünlü gazeteci İsmail Saymaz’ın yeni adresi belli oldu!

Bu yılın mart ayında, Hürriyet Gazetesi'ndeki 18 yıllık meslek serüvenini noktalayan İsmail Saymaz'ın yeni adresi belli oldu.

Hürriyet Gazetesi’nden geçtiğimiz mart ayında ayrılan İsmail Saymaz’ın yeni adresi herkes tarafından merak ediliyordu. Odatv’ye yeni yeriyle ilgili açıklama yapan İsmail Saymaz, Sözcü gazetesinde haftanın 4 günü yazı yazacağını ve dosya haberler yapacağını açıkladı. Saymaz’ın ayrıca Erdoğan Aktaş ile Sözcü TV’deki programlarda düzenli yorumculuk yapacağı öğrenildi.

İsmail Saymaz daha sonra kendine ait sosyal medya hesabından, Sözcü TV’de çekildiği bir fotoğrafını paylaştı. Saymaz yaptığı paylaşımda; “Ve nihayet Sözcü TV, Erdoğan Aktaş’ın öncülüğünde yayın hayatına ilk adımını atıyor. Bundan böyle Türkiye’nin en bağımsız, en özgürlükçü ve en etkili televizyonunu kurmak için yola çıkıyoruz. Yolumuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

Televizyon haberciliğinin önemli ismi Erdoğan Aktaş ise İsmail Saymaz’ın sözlerini paylaşarak; “Hiç tartışmasız Türkiye’nin en başarılı gazeteci ve yazarlarından İsmail Saymaz ile Sözcü TV’de birlikte olacağız. Çok da güzel olacak” ifadelerini kullandı.

Erdoğan Aktaş 27 yıllık habercilik hayatında, muhabir, yönetici ve kurucu pozisyonlarında görev aldı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında CNN Türk binasını basan askerlere karşı gelmesi ile hafızalara kazınan Aktaş, artık Sözcü gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği ve Müdürlük yapacak.