Gündem

Ümitcan Uygun’un ifadesi ortaya çıktı: Ben sabah evden çıktığım sırada…

25 Yaşındaki Esra Hankulu‘nun şüpheli ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ümitcan Uygun‘un ilk ifadesi ortaya çıktı. Ümitcan Uygun ifadesinde, “ Ben sabah evden çıktığım sırada sağlıklı ve kendindeydi” açıklamasında bulundu.

Aleyna Çakır’ın ölümü sonrası medyada tanınan bir isim haline gelen Ümitcan Uygun, bu sefer de Esra Hankulu’nun şüpheli ölümü nedeniyle konuşuluyor. 25 yaşındaki Esra Hankulu ile geceyi beraber geçiren Ümitcan Uygun genç kadının ölümü nedeniyle gözaltına alındı.

Aleyna Çakır’ın ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun ile ynı evde kalan 25 yaşındaki Esra Hankulu isimli kadın ölü bulundu. Olay günü arkadaşları ve sevgilisi Ümitcan Uygun akşam birlikte alkol alan Hankulu, ertesi gün arkadaşları tarafından yatağında hareketsiz halde bulundu.

Adli Tıp Kurumu’na gönderildi

Genç kadının ağzından gelen kanı gören arkadaşları sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından kadının hayanını kaybettiği belirlendi. Hankulu’nun cesedi olay yerinde yapılan incelemelerin ardında otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Hayatını kaybeden kadının vücudunda bıçak, silahlı ateşle yaralanma ya da darp izine rastlanmadı. Ancak kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu inceleme sonucunda belli olacak.

Kamera kayıtlarında görüldü

Öte yandan Sabah’ın haberine göre, kamera kayıtlarında da saat 11.00’da Ümitcan Uygun’un olayın yaşandığı evden ayrıldığı görüldü. Polis Uygun’u gözaltına alındı. Ayrıca olay günü aynı evde bulunan diğer iki kişinin de Hankulu’nun ölümü ile ilgili sorgulandığı öğrenildi.

Ümitcan Uygun’un ilk ifadesi ortaya çıktı

Haber Global muhabiri Ozan Ulaş’ın haberine göre, Ümitcan Uygun ilk ifadesinde şu ifadeleri kullandı:
“Geceyi beraber geçirdiğimiz doğru ancak ben sabah evden çıktığım sırada sağlıklı ve kendindeydi daha sonra evde bulunan diğer arkadaşları beni aradı ve Esra’nın ağzından kan geldiğini söyledi ben de polise haber vermelerini istedim. Esra’nın hayatını kaybettiği için üzgünüm, ölümüyle bir ilgim yoktur”