Eğitim

"Ulusal Egemenlik Bir Milletin Namusudur"

Ege Üniversitesi () Eğitim Fakültesi tarafından “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri Etkinlikleri” kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Arı‘nın konuşmacı olarak yer aldığı “Atatürk ve Ulusal Egemenlik” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Etkinliğe EÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Esin Pekmez’in yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Kemal Arı, “33 yıllık akademik hayatım içerisinde 25 tane kitap yazdım, sayısız projelere katıldım, Atatürk’ün bizzat kaleminden çıkmış kitapları inceledim. Her etkinlikte Atatürk’e hayranlığım bir kez daha arttı” dedi.

İzmir’in Atatürk için önemine ve Atatürk’ün İzmir sevgisine değinen Prof. Dr. Arı “Atatürk, İzmir’i memleketi olan Selanik’e benzetirdi” dedi. Prof. Dr. Arı, “Atatürk’ün ‘Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir’ sözü bizlere gösteriyor ki Atatürk; sadece bilinmek, tanınmak istemiyor. Anlaşılmak istiyor, sadece anlaşılmak da istemiyor, hissedilmek istiyor” diye konuştu.

Ulusal Egemenlik konusuna da değinen Prof. Dr. Kemal Arı, “Atatürk’e göre Ulusal Egemenlik, bir milletin namusudur, şerefidir, haysiyetidir. Ulusal Egemenlik ve devlet kavramları birbiri ile ilişkilidir. Mustafa Kemal Atatürk, gerçek kurtuluş yolu olarak; ulusal egemenliğe dayanan, kayıtsız, koşulsuz, tam bağımsız yeni bir Türk devleti tesis etmeyi görmüştür” diye konuştu.

Konferansın sonunda Doç. Dr. Esin Pekmez tarafından Prof. Dr. Kemal Arı’ya “Teşekkür Belgesi” verildi.

Bir yanıt yazın