Genel

Ülkede şiddetli deprem: Tsunami alarmı verildi!

Endonezya’da şiddetli bir deprem meydana geldi. Dünyada en büyük depremlerin meydana geldiği Endonezya’da bugün yerel saatle 11.20’de 7.3 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Şiddetli sarsıntı Avustralya’nın kuzeyinde bile hissedildi. Yaşanan depremin ardından tsunami alarmı verildi.

Endonezya’da bugün yerel saatle 11.20’de 7.3 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi. Tsunami dalgalarının depremin merkez üssünden 1000 kilometre kadar uzağa ulaşması bekleniyor.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, depremin merkez üssü Maumare kentine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta. Flores Denizi’nin 18 kilometre altında gerçekleşen sarsıntı Avustralya’nın kuzey kıyılarında bile hissedildi.

TSUNAMİ UYARISI

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin ardından tsunami uyarısı yaptı ve dalgaların merkez üssünden 1000 kilometre uzağa kadar ulaşabileceğini duyurdu.

Uluslararası haber ajansları, tsunami uyarısının verilmesiyle Flores Denizi çevresinde yaşayan herkesin sokaklara dökülüp kaçmaya başladığını bildiriyor.

4 BİN 300 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

2018’de birçok 7’den büyük deprem kayıtlara geçti ve yaşanan tsunamide 4 bin 300 kişi öldü.