Gündem

Ülkede durum vahim! Günlük vaka sayısı korkuttu

Koronavirüs salgını hızını kesmeden yayılıyor. Salgından en çok etkilenen ülkeler arasında olan Fransa'da durum kötüye gidiyor. Fransa’da dün 52 bin yeni vaka açıklandı. Ancak hükümete tavsiye veren bir profesör, ülkedeki günlük vaka sayısının 100 bini geçmiş olabileceğini söyledi.

Tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs kabusu sürüyor. Koronavirüs kaynaklı vaka ve ölüm sayısı her gün katlanarak artıyor. Salgından en çok etkilenen ülkeler arasında olan Fransa’da durum kötüye gidiyor. Fransa’da dün 52 bin yeni vaka açıklandı.

Fransa’da, hükümete tavsiye veren bilim konseyinin başında bulunan Profesör Jean- François Delfraissy, ülkedeki günlük vaka sayısının 100 bini aşmış olabileceğini açıkladı.

Delfaraissy, “Muhtemelen günlük vaka sayısımız 50 binin üstünde. Bilim komitesi olarak günlük vaka sayısının 100 bini aşmış olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

KARANTİNA UYGULAMALARI SIKILAŞTIRILIYOR

Avrupa’nın en büyük ikinci ekonomisi olan Fransa ikinci dalgadan en çok etkilenen ülkelerden biri. Ülkede başkent Paris de olmak üzere, birçok yerde gece sokağa çıkma yasakları uygulanıyor ve karantina uygulamalarının sıkılaştırılması tartışılıyor.

GÜNLÜK VAKA SAYISI KORKUNÇ

Fransa Sağlık Bakanlığı, dün 52 bin 10 yeni Covid-19 vakası açıkladı. Ülkede toplam vaka sayısı 1 milyon 138 binin üzerine çıkarak, Arjantina ve İspanya’yı geride bıraktı. Fransa böylelikle ABD, Hindistan, Brezilya ve Rusya’nın ardından pandemiden en kötü etkilenen beşinci ülke oldu.

Öte yandan, ülkede Covid-19 kaynaklı ölümlerin sayısı ise 35 bine yaklaştı.