Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcilerimizin rakipleri belli oldu

Trabzonspor, Beşiktaş ve Başakşehir’in UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edeceği gruplar belli oluyor. Avrupa Ligi’nde 48 takımın yer alacağı grup aşaması kurası çekiliyor. Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor’un yer alacağı turnuvada, takımlar dörderli halinde 12 gruba ayrılacak. .

BEŞiKTAŞ 1. TORBADA

Son yıllarda ülke puanına büyük katkı sağlayan Beşiktaş, grup aşaması kurasına 1. torbadan katılacak. 1. torbada yer alan diğer takımlar arasında Sevilla, Arsenal, Porto, Roma ve Manchester United gibi takımların olması dikkat çekiyor.

BAŞAKŞEHİR DEVLER LİGİ’NDEN

Temsilcilerimizden olan Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi’ne Beşiktaş’ın ardından doğrudan katılan ikinci takım oldu. Turuncu-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Olimpiakos’a 1-0 ve 2-0’lık sonuçlarla elenip turnuvaya veda etmişti. Başakşehir 4. torbada yer alacak.

TRABZONSPOR İKİ ELEME GEÇTİ

Kupaya son katılan temsilcimiz Trabzonspor ise 3. ön eleme turunda Çekya ekibi Sparta Prag ile Yunan temsilcisi AEK’yı eledi. Prag ile ilk maçta 2-2 berabere kalıp rövanşı evinde 2-1 kazanan bordo-mavililer, AEK’yı da eleyerek gruplara kaldı.

İŞTE GRUPLAR

A Grubu: Sevilla, Apoel, Karabağ

B Grubu: D. Kiev, Kopenhag, Malmö

C Grubu: Basel, Krasnodar, Getafe

D Grubu: Sporting Lizbon, PSV, Rosenborg,

E Grubu: Lazio, Celtic, Rennes

F Grubu: Arsenal, Frankfurt,

G Grubu: Porto, Young Boys, Feyenoord

H Grubu: CSKA Moskova, Lodogorets, Espanyol

I Grubu: Wolfsburg, Gent, Saint Etienne

J Grubu: Roma, Borussia Mönchengladbach, Başakşehir

K Grubu: BEŞİKTAŞ, Braga

L Grubu: Manchester United, Astana

Bir yanıt yazın