Gündem

Uçakta doğum yaptı! Uçakta doğumda vatandaşlık hakkı veriliyor mu?

Nadir de olsa bazen uçakta doğum olayları gerçekleşebiliyor. Son gelen bilgilere göre, Türk Hava Yolları (THY)’nın İstanbul-Chicago seferinde Faslı bir kadın yolcu doğum yaptı. Uçakta doğum ile ilgili en merak edilen konu ise vatandaşlık hakkı.

THY İstanbul- Chicago seferini yapan uçakta doğum gerçekleşti. a 3’ü çocuk 5 kişilik Faslı bir ailenin bindiği uçakta, Faslı kadının doğum sancısı tuttu.


Yolcular arasında bulunan beyin cerrahi olan bir doktoru ve kabin görevlilerinin yardımıyla sancısı tutan kadının doğumu gerçekleştirildi. Bebeğin dünyaya gelişi uçaktaki diğer yolculara yapılan anons ile duyuruldu. Bebeğin ismi babası tarafından “Almahdi” olarak konuldu. Uçağın Şikago’ya inişi sonrası anne ve bebek kontrol için hastaneye kaldırıldı.

Uçakta doğumda vatandaşlık hakkı

Uçakta doğum ile ilgili en merak edilen konulardan bir tanesi de vatandaşlık hakkı. Uçakta doğan bebek hangi ülkenin sınırları içerisinde doğduysa o ülkenin kuralları geçerli olur. Bazı ülkelerde uçakta doğan bebek için vatandaşlık hakkı verebiliyor. Bu ülkeler arasında ABD’de yer alıyor.