Gündem

Twitter’ın Kurucusu Açıklamalarda Bulundu: Çare Musk!

Son günlerde gündemi oldukça meşgul eden gelişme sonuçlandı. SpaceX ve Tesla gibi şirketlerin hem kurucu ortağı hem de CEO’su olan, dünyaca ünlü milyarder ve teknoloji yatırımcısı Elon Musk, Twitter’ı satın aldı. Musk’ın sunduğu 44 milyar dolar tutarındaki teklif kabul edildi ve satın alma gerçekleşti. Sosyal medya platformunun satılmasından sonra, Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’den ilk açıklama geldi. Platformu satın alan Musk’a güvendiğini söyleyen Jack, şirketin geleceği için gerekli vizyona sahip olduğunu açıklamalarına ekledi ve Musk’ın tek çözüm olduğunu ifade etti.

Musk’ın Vizyonuna Güveniyor

Açıklamalarını kurucusu olduğu sosyal medya platformu Twitter üzerinden yapan Jack Dorsey, Musk’ın Twitter’ın vizyonu hakkındaki görüşlerini desteklediğini ifade etti. Platformun kapsamını genişletmek ve güvenilirliğini arttırmak isteyen Musk’ın doğru bir rota çizdiğini söyledi. Geçtiğimiz Kasım ayında, kurucusu olduğu Twitter’da yaptığı CEO’luk görevinden istifa eden Jack, sosyal medya platformunun küresel bir bilince ev sahipliği yaptığını ifade etmişti.

Twitter Wall Street’e Ait Olmamalı

Jack Dorsey yaptığı açıklamalarda, prensip gereği Twitter’ın bir sahibe veya yöneticiye ihtiyaç duyduğuna inanmadığını söyledi. Twitter’ın bir şirketten ziyade bir kamu malı olma yönelimi olduğunu ifade ederken bu sorunların çözümünde Elon Musk’a güvendiğini ifade etti. Ayrıca Twitter hisselerinin borsada işlem görmesinden rahatsızlık duyduğunu söylerken Twitter’ın şirketleşmesinin en büyük pişmanlığı olduğunu ekledi.

Jack’ten Teşekkür

Jack Dorsey, geçtiğimiz kasım ayında Twitter’daki CEO’luk görevinden ayrılmıştı. Yetkilerini devrettiği, şu an CEO’luk görevini üstlenen Parag Agrawal’a sonsuz güvendiğini açıkladı. Görevini Agrawala’a devretmesinin nedeni olarak aynı vizyonu paylaşmaları olduğunu açıklamıştı. Yaptığı açıklamalarda Agrawal ve Musk’a teşekkür eden Jack, şirketi imkansız bir durumdan çıkardıklarını ve doğru yolda olduklarını açıklamıştı.

Herkes Memnun Değil

Ancak Twitter’ın el değiştirmesinden herkes Jack kadar memnun değil. Kurucu Jack Dorsey, Elon Musk’ın şiketi satın almasını açıkça desteklerken, bazı Twitter yöneticileri bunu doğru bulmadıklarını açıkladı. Eski bir Twitter yönetici, şirketin yeni sahibi Elon Musk’ın fevri davranışlarının endişe verici olduğunu söylerken, bu değişimi kötü bir olay olarak nitelendirdi. Ayrıca bazı çalışanların Musk’ı anlamakta zorlanacağını açıklamalarına ekledi.