EkonomiGündem

Twitter Kullananlar Dikkat ! Ücret Ödenecek

Sosyal medya platformlarından biri olan Twitter tarafından çok önemli bir karar alındı. Bu karara göre daha önce rafa kaldırılan ücretli abonelik modeli için yeniden çalışmalara başlandı.

Twitter tarafından yeni bir departman kuruldu ve iş ilanları da bu sosyal medya platformunda görülmeye başlandı. Milyonlarca aktif kullanıcısı olan sosyal medyanın en büyük platformlarından biri olan Twitter tarafından çok önemli bir karar alındı. Twitter’ın gelir konusunda sıkıntı yaşadığı ifade edilerek daha önce de ücretli abonelik sistemi gündeme getirilmişti ve kısa süre içinde bu konuda yeniden harekete geçilmesi beklenmektedir.

ÜCRETLİ ÜYELİK

CNN İnternational’ın aktardıklarına göre sosyal medya devi bu modele geçmek için bir de departman kurdu. Gündeme gelen proje kapsamında New York’taki ofiste çalışacak , abonelik platformunda görev alacak çalışma arkadaşları aradığı da belirtildi.

Twitter, 2017 yılında kullanıcıların ve küçük işletmelerin tweetlerinin daha çok kişiye ulaşabilmesi için abonelik modelini test etmiş, bu proje ile aylık 99 dolar ücret karşılığında ücretli üyelerin paylaşımlarının söz konusu hesabı takip etmeyenler tarafından da görülebilmesi planlanıyordu.

Twitter, konuya dair yaptığı ankete çok fazla olumsuz geri dönüş alınca, modelin uygulamasından vazgeçmişti.