Gündem

Twitter İçin Feda Olsun! Elon Musk, Tesla Paylarının Yüzde 2.6’sını 4 Milyar Dolara Sattı!

Tesla ve SpaceX gibi teknoji devlerinin CEO’su olan Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Gündemde oldukça geniş yer tutan bu satın almanın detayları herkesin merak konusu. İddia edilen nakit ödenecek tutarın, Elon Musk’ın karşılayabileceği nakit tutarın daha üstünde olduğu konuşuluyordu.

Tesla’daki Payının Yüzde 2,6’sından Vazgeçti

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre Elon Musk’ın 4 milyar dolar değerindeki Tesla hissesi satıldı. Elon Musk’ın sattığı hisseler ise Tesla şirketindeki payının yüzde 2.6’lık bir kısmına denk geliyor.

Twitter’ı satın almak için sunduğu teklifin kabul edilmesinden hemen sonraki gün, Tesla hisselerinin 4 milyar dolar karşılığında satıldığı haberi geldi. Bu haberler de, Musk’ın sunduğu teklifin şartlarını yerine getirebilmek adına nakit ihtiyacı çektiği haberlerini doğrular oldu. Yapılan bildirimlere göre, Elon Musk’ın senenin geri kalan kısmında planlamış bir hisse satışında bulunmayacak.

Yaşayan En Zengin İnsan

SpaceX ve Tesla gibi teknoloji şirketlerinin hem kurucu ortağı hem de CEO’su olan Elon Musk, bunların yanı sıra birçok farklı alanda da teknoloji yatırımcılığı yapıyor. Yaşayan en zengin insan olarak tarihe geçen Elon Musk’ın kişisel servetinin değeri ise tam 268 milyar dolar.

Elon Musk Nakde Sıkıştı

Elon Musk’ın sosyal medya platformu Twitter’ı almak için 44 milyar dolarlık bir teklif sunduğu ve bu teklifin 21 milyar dolarlık kısmını nakit olarak ödeyeceği açıklanmıştı. Daha önceden gerçekleştirmiş olduğu hisse alışlarıyla Twitter’daki payı yüzde 9.2 olan Musk’ın, Twitter’ın tamamını satın almak için Tesla’dan elde ettiği nakit girişini saymazsak 17 milyon dolar daha nakit ödeme yapması gerekiyor. Ancak Elon Musk’ın nakit ödeme kısmı için nasıl bir yol izleyeceği konusunda hala soru işaretleri var.

Elon Musk daha önce 2021 yılında da Tesla hisselerinin bir kısmını satmıştı. 2021 yılında, 16.4 milyar dolar değerindeki Tesla paylarından vazgeçen Musk, elde ettiği bu satış geliri ile 11 milyar dolarlık vergi borcunu ödeyeceğini açıklamıştı.