Gündem

Türkiye’ye bugün Çin’den yeni aşılar geldi: 50 yaş üstü ne zaman aşılanacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, Türkiye’ye bugün Çin’den yeni aşılar geldi. Bu nedenle vatandaşlar 50 yaş üstü vatandaşların ne zaman aşılanacağını merak ediyorlar. Peki, aşı sırasında kim var? 50 yaş üstü vatandaşlar ne zaman aşılanacak?

Sağlık Bakanlığı CoronaVac aşısının, birkaç haftalık aradan sonra tekrar Türkiye’ye ulaştığını bildirdi. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Çin’den gelen aşılar havalimanında gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposuna nakledildi. Aşılar gerekli kontrollerin ardından Türkiye genelinde hastanelere ve aile sağlığı merkezlerine sevk edilerek kullanıma sunulacak.” Denildi. Aşıların Türkiye’ye ulaşmasının ardından vatandaşlar kendilerine ne zaman sıranın geleceğini araştırmaya başladı.

50 Yaş üstü ne zaman aşılanacak?

55 yaş üstü aşılama işlemlerinin ardından ikinci aşama kapsamında aşı sırası 50 – 54 yaşlarındaki vatandaşlara gelecek. Sağlık Bakanlığı 50 yaş üstünün aşıla tarihi hakkında kesin bir açıklama henüz yapmadı. Öte yandan 40 yaş ve üzeri avukatlar öncelikli olarak sistemde yerini aldı.