Gündem

Türkiye’den Yunanistan’a 2. Lozan uyarısı!

Türkiye, İzmir istasyonundan yeni bir NAVTEX yayımlayarak Yunanistan’ın 1923 Lozan Antlaşması çerçevesinde Midilli Adası'nın gayri askeri statüsünün ihlal edildiğini duyurdu. Türkiye daha önce de Sakız Adası için de NAVTEX yayımlayarak Yunanistan’ın Lozan Antlaşması’nı ihlal ettiğini açıklamıştı.

Türkiye, İzmir istasyonundan yeni bir NAVTEX yayımlayarak Yunanistan’ın 1923 Lozan Antlaşması çerçevesinde Midilli Adası’nın gayri askeri statüsünün ihlal edildiğini duyurdu. Türkiye daha önce de Sakız Adası için de NAVTEX yayımlayarak Yunanistan’ın Lozan Antlaşması’nı ihlal ettiğini açıklamıştı.

Türkiye ile Yunanasitan arasında gerginlik tırmanıyor. Türkiye, İzmir istasyonundan yeni bir NAVTEX yayımlayarak, Yunanistan’ın 1923 Lozan Antlaşmasını ihlal ettiğini açıkladı.

“GAYRİ ASKERİ STATÜ İHLAL EDİLİYOR”

İzmir istasyonu tarafından yayınlanan NAVTEX’te “LA08-215/20 numaralı NAVTEX mesajı ile Midilli Adasının 1923 Lozan Barış Anlaşması ile belirlenen gayri askeri statüsü ihlal edilmiştir.” denildi.

SAKIZ ADASI İÇİN DE NAVTEX YAYIMLANMIŞTI!

Eylül ayı içerisinde de Türkiye yine bir NAVTEX yayımlayarak Yunanistan’ın Sakız Adası’nda da gayri askeri statüyü ihlal ettiğini duyurmuştu.

NAVTEX nedir?

NAVTEX, Uluslararası Denizcilik Organizasyonu’nun (IMO) ve Küresel Denizde Tehlike ve Emniyet Sistemi’nin (GMDSS) bir parçasıdır. NAVTEX uluslararası orta frekansta gemilere olası tehlike, emniyet ve hava raporları ve uyarılarını otomatik olarak yazılı bir şekilde veren haberleşme sistemi olarak da kullanılır. Gemilerde ve teknelerde, mevcut yayınları almaları için bulunan Navtex, 4 saatte bir yayın yapar ve 10 dakikadan fazla yayın yapılamaz.