GündemSağlık

Türkiye’deki Vaka Artışı Yabancı Basının Gündeminde

Dünyayı esir alan ve birçok insanın ölümüne sebep olan koronovirüs salgını ülkemizin kontrollü normalleşmeye başlaması maske mesafe ve hijyen kurallarını hiçe saymasıyla yine yükselişe geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından dün yaptığı açıklamada, “Yeni vaka sayıları 2 haftada 2 katına çıktı. Çözüm: Şu andan itibaren sıkı tedbir, ilk fırsatta aşı. İlk doz ve devam dozları için sağlık kurumlarımız gece gündüz emrinizde. 9.586 olan vaka sayısını geriletelim” ifadelerini kullanırken İngiltere merkezli uluslararası haber ajansı Reuters, “vaka sayılarının Türkiye’de yine artışa geçtiğini ve Mayıs ayındaki seviyelere ulaştığını” belirtti.

Reuters Haber Ajansının Haberine göre; Türkiye’de koronovirüs vaka sayıları Mayıs ayının ortalarındaki seviyelere ulaştı. Yapılan haberde ayrıca 52 kişinin koronovirüsten hayatını kaybettiğine de değindi.

Yayınlanan habere göre; koronovirüs bulaşma oranı Nisan-Mayıs ayındaki dalgadan çok daha düşük. O dönemde 60.000’lere ulaşan vaka sayıları açıklanıyordu. Mayıs ayının ortasında alınan yasakların bitişinden sonra 4 Temmuz’da vakalar 4.418’e kadar düşmüş ve kalan yasakların büyük bir çoğunluğu da kaldırılmıştı. ifadeleri kullanıldı.