GündemSağlık

Türkiye’de maske kullanımı devam edecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıtladı!

Artan vakalar nedeniyle vatandaşlar yeni corona virüsü yasaklarının gelip gelmeyeceğini ve aşı olmalarına rağmen maske kullanmaya devam edip etmeyeceklerini merak ediyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün cuma namazı sonrası basının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yasaklar ile ilgili açıklamasında, “Ek tedbirler konusunda tabii benim ilgi alanımdan öte bu bilim kurulunun ilgi alanı” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Corona virüsü salgınına ilişkin açıklamalarda da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demek ki bilim kurulunun maske konusunda bir hassasiyeti var. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maske ve tedbir açıklaması:

“Ben bakanıma bilim kurulunda bu konuyu çok farklı bir yere taşımanız lazım ve alınacak tedbirler gerek halkımızda gerekse öğrencilere yönelik çok daha farklı olmaması lazım ama dün bakanımla da yaptığım görüşmede başta maske olmak üzere bunlardan da taviz veremeyiz diyor. Demek ki bilim kurulunun maske konusunda bir hassasiyeti var. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Özellikle ben vefata çok önem veriyorum. Vakaların asgariye inmesi inanıyorum ki bu mücadelede bizim başat tedbirlerimiz olacak.”

Rusya ile görüşme

Rusya Devlet Bahçeli Vladimir Putin ile gerçekleştirilecek görüşmeye ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Burada da aynen benim Sayın Putin’den beklentilerim çok daha farklı .Zira Suriye’de rejim maalesef, burada bizim için ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. Ve burada bir dost ülke olarak da Sayın Putin’den daha doğrusu Rusya’dan bir dayanışmamızın gereği olarak farklı yaklaşımlar bekliyorum. Bu mücadeleyi de birlikte Güney’de yürütmemiz lazım. Şu anda Amerika Suriye ile pek ilintili değil. Burada şimdi kim var_ İran, Rusya ve biz varız. Burayı da hakikaten bir barış havzası haline dönüştüreceksek bunu nasıl yaparız bunu aramızda görüşmemiz şart. Bunları göreceğiz kaldı ki bir de Rusya ile ikili münasebetlerimizi çok daha ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz. Hedefimiz 100milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak. Bu ticaret hacmine de ulaşmayı kendimize belirlediysek bizim münasebetlerimizin çok çok farklı olması lazım.”