Gündem

Türkiye’de görülen koronavirüsü hangi ilimizde?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüsü vaka sayısının 5'e yükseldiğini bildirmesinin ardından koronavirüsü yani Covid -19 tespit edilen hastaların hangi illerde olduğu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlanıldı. Bu konu hakkında bir sosyal medya kullanıcısından önemli bir iddia gündeme geldi. İşte detaylar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüsü ile ilgili önemli açıklamalarının ardından vatandaşlar koronavirüsü tespit edilen hastaların hangi illerde olduğunu merakla araştırmaya başladı. “Ankara Kuşu” isimli sosyal medya hesabı bu konuya ilişkin bazı iddiaları gündeme getirdi.

İDDİADA BULUNDU
Sosyal medya hesabından Covid -19 tespit edilen hastaların İstanbul’da olduğu iddia edildi. Aynı hesaptan yapılan paylaşımda bu iki kişinin İstanbul Anadolu Yakası’nda yaşadıkları ve orada tedavi gördükleri iddia edildi.

İTALYA’DA KAPTIKLARINI BİLDİRDİ
Sağlık Bakanı Koca, ilk koronavirüs tespiti yapılan ilk kişi için “virüsü yurtdışından almış” demişti. Bu konu hakkında da sosyal medya hesabından bir iddia paylaşıldı. Buna göre kişilerin İtalya’da bulundukları ve sonda Türkiye’ye döndükleri Covid -19 virüsünü de İtalya’da kaptıkları iddia edildi.