Gündem

Türkiye’de corona virüsü sonrası rahatlama ne zaman olacak? Bilim Kurulu Üyesi açıkladı

Corona virüsüne karşı Türkiye’de mücadele ediyor. Bu kapsamda vatandaşlar aşılamalar sonrası rahatlamanın ne zaman yaşanacağını merak ediyorlar. Konuya ilişkin konuşan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, “Aşı büyük oranda koruma sağlayacak. Genel rahatlama nisan-mayıs ayında olabilir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de Çin’den gelecek SinoVac aşısı ile aşımalar başlayacak. Bu kapsamda vatandaşlar ülkede rahatlamanın ne zaman yaşanacağını merak ediyorlar. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara bu konuya ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Kara tarafından yapılan açıklamalarda, “Sayın bakanımız aşıların bu akşam yola çıkacağını açıklamıştı. Daha öne çekme çok söz konusu olamaz şu nedenle olamaz, aşılar Türkiye’ye geldiğinde tekrar testlerden geçiyor. Dünya tarafından akredite edilmiş laboratuvarlarda tekrar test ediliyor ve bunların sonucunda ülkemizde kullanılabilirlik izni veriliyor. Her şeyin ötesinde onaylı bir aşı da olsa bizim testlerimiz tamamlanmadan aşının kullanımına izin verilmiyor. Testlerden bir kısmı da en az 14 gün sürüyor. O yüzden bu sürenin kısalması söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Aşı olunsa bile bulaştırma riskinin devam edeceğini söyleyen Kara, “Aşı büyük oranda koruma sağlayacak” dedi ve “Aşı sonrası genel rahatlama Nisan-Mayıs ayında olabilir” ifadelerini kullandı.

Çin aşısının Türkiye’ye gelişi ertelendi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabı üzerinden son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada, Çin aşısının Türkiye’ye gelişinin bir iki gün ertelendiği bildirildi. İşte Bakan Koca’nın o açıklaması…

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Bakan Koca, Türkiye’ye gelmek üzere Çin aşısının Pazar gecesi yola çıkacağını duyurmuştu. Konuya ilişkin olarak Bakan Koca yeni bir açıklamada bulundu. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Koca, Pekin’deki COVID-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası nedeniyle Çin aşısının ülkeye gelişinin ertelendiğini bildirdi.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.