Ekonomi

Türkiye’de corona virüsü salgınında değer kazanan şirketler

Dünya genelinde 4 milyon 500 binden fazla insan corona virüsü ile enfekte oldu. Çin’den dünyaya yayılan salgın pek çok sektörde ekonomik dengeleri değiştirdi. Mart ayında dipte olan Borsa İstanbul, corona virüsü salgını nedeniyle 2 aylık sürede tekrar toparlandı. İşte yatırımcısına kazanç sağlayan en çok değerlenen şirketler…

Henüz kesin bir tedavi yöntemi bulunamayan corona virüsü yayılmaya devam ediyor. Dünyada pek çok ekonomik değişiklik yaratan salgın, Türkiye’de Borsa İstanbul’da hareketliliğe neden oldu. Geçtiğimiz Mart ayında dip yapan Borsa İstanbul corona virüsü salgını sayesinde yükselişe geçti. Salgının altın ve doları yükseltmesi ile birlikte vatandaşlar borsaya yöneldi ve birçok hisse senedinde değerinde artış meydana geldi.

En Çok Değeri Ekiz Yağ ve Sabun Kazandı

Bu süreçte Borsada en çok değer kazanan hisse Ekiz Yağ ve Sabun oldu. Şirketi sırasıyla; Güler Yatırım Holding, RTA Labaratuvarları, Egeli&Co. Tarım Girişim, Taç Tarım, Egeli&Co. Tarım Girişim Holding, Artı Yatırım Holding, ,İz Hayvancılık Tarım ve Gıda, Doğan Burda Rizzoli ve Altınyunus Çeşme oldu.