Kamu

Türkiye’de 25 Temmuz’da kaç vaka var? İşte güncel tablo!

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan güncel corona virüsü tablosu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 24 Temmuz tarihli vaka tablosuna göre Türkiye’de 937 yeni vaka tespit edilmişti. Peki, 25 Temmuz tarihli vaka tablosuna göre ülkemizde kaç vaka, ölüm ve iyileşen var? İşte güncel veriler.

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü ile mücadele Türkiye’de devam ediyor. Vaka sayısı yeniden binin altına düşse de henüz sıfırlanmadı. Bu nedenle yetkililer tarafından tedbir uyarıları yapılmaya devam edilirken, vatandaşlar tarafından Türkiye’nin güncel durumu merak ediliyor.

24 Temmuz corona virüsü tablosu

Sağlık Bakanlığı resmi sitesinde yayınlanan 24 Temmuz tarihli vaka tablosuna göre; ülkemizde yapılan 42 bin 986 test sonucunda 937 yeni vaka tespit edildi. 17 kişi corona virüsü nedeniyle hayatını kaybederken, bin 9 kişi ise virüsten kurtularak sağlığına kavuştu.

Bakan Koca tarafından yapılan güncel vaka değerlendirmesinde, “Toplam test sayımız 4,5 Milyona yaklaştı. İyileşen hasta sayımızla yeni vaka sayımız arasındaki fark, düne kıyasla azaldı. Yoğun bakım ve entübe hasta sayımız; erken tanı, yaş, kronik hastalık ve benzeri durumlara bağlı olarak düşüş ve yükseliş gösteriyor.” İfadeleri kullanılmıştı.

25 Temmuz corona virüsü tablosu

Corona virüsü 25 Temmuz vaka tablosuna göre; bugün gerçekleştirilen 43 bin 312 test sonucunda 921 yeni vaka tespit edildi. 16 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybederken bin 103 kişi sağlığına kavuştu. Bakan Koca tarafından twitter üzerinden yapılan değerlendirmede, “Son 1 haftada PNÖMONİLİ hasta sayısı ORANI en çok azalan illerimiz: Artvin, Muş, Denizli, Düzce, Erzurum. En çok artan illerimiz: Isparta, Kocaeli, Mardin, Karaman. Sebebi ne olursan olsun, başkalarının ihmali, tedbirlerin terkine gerekçe kabul edilmemeli.”