GündemManşet

Türkiye ve Yunanistan askeri heyetleri anlaştı!

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ile Yunanistan arasında devam eden Doğu Akdeniz gerilimine ilişkin yapılan açıklamada “Türkiye ve Yunanistan askeri heyetleri arasında NATO Karargâhı'nda yapılan toplantılar sonucunda "genel ilkelerde" ortak anlayışa varıldı” ifadeleri kullandı.

Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri anlaştı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) Türkiye ile Yunanistan arasında devam eden Doğu Akdeniz gerilimine ilişkin yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg görüşmesi sonrasında Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında “Ayrıştırma Usullerinin” ele alındığı toplantıların yapılmasına karar verilmişti” denildi.

“ORTAK ANLAYIŞA VARILDI”

“Bu kapsamda Türkiye ve Yunanistan askeri heyetleri arasında NATO Karargâhı’nda yapılan toplantılar sonucunda “genel ilkelerde” ortak anlayışa varıldı” ifadeleriyle devam eden açıklama, “Doğu Akdeniz’deki unsurların emniyetle görev yapmalarına yönelik icra edilecek koordinasyonun teknik detaylarının görüşüleceği bir sonraki toplantının 5 Ekim 2020’de NATO Karargâhı’nda yapılması planlanmaktadır” ifadeleriyle noktalandı.