Gündem

Türkiye koronavirüsü tedavisi için aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarına başladı!

Alınan son dakika bilgisine göre Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin koronavirüsü tedavisi için 7 aşı projesiyle 7 ilaç projesi geliştirmek için çalışmalara başlandığını duyurdu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ülkemizde aşı ve ilaç konusunda çok önemli etkinlikler bulunuyor. " açıklamalarında bulundu.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü salgınının tüm dünyaya yayılması halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin koronavirüsü tedavisi için 7 aşı projesiyle 7 ilaç projesi geliştirmek için çalışmalara başlandığını duyurdu.

MUSTAFA VARANK AÇIKLADI
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin çalışmalarla ilgili Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı’nda konuştu.

Varank’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: “Olmazsa olmaz dediğimiz kırmızı çizgilerimiz var. Emekçilerimizin işini kaybetmemesi, temel ihtiyaçların karşılanması, sağlık hizmetlerine erişim asla taviz vermeyeceğimiz alanlar.Bütün vatandaşlarımız lütfen müsterih olsun. Bu süreç geçene kadar yanlarında olmaya, çalışmaya devam edeceğiz.

7 FARKLI İLAÇ GELİŞTİRME PROJESİ YER ALIYOR
Aşı ve ilaç geliştirme projelerindeki temel araştırmalara TÜBİTAK liderlik ediyor. Ülkemizde aşı ve ilaç konusunda çok önemli etkinlikler bulunuyor. Aşı ve ilaç araştırma gruplarımızı zaten oluşturmuştuk. Kovid-19 ile mücadelede bu daha da etkin hale geldi. Kovid-19 alt platformunu kurduk. Platform altında 7 farklı aşı projesi ile 7 farklı ilaç geliştirme projesi yer alıyor.

Ülkemizde aşı ve ilaç konusunda önemli yetkinlikler var. Çok hızlı netice alabileceğimiz yenilikçi yaklaşımlar belirlendi. Gerekirse bakanlığımızın tüm kaynaklarını bu iş için kullanmamızın önünde hiçbir engel yok.”