Ekonomi

Türkiye İş Bankası’ndan flaş kredi kararı: Banka tüm kredilerinin faiz oranlarını yükselttiğini duyurdu! Konut kredisi faiz oranı…

2021 yılının sonlarına doğru döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan ani yükselişler, banka kredilerine uygulanan faiz oranlarını da direkt olarak etkilemişti. 2022 yılının gelmesi ile birlikte, bir nebze de olsa kontrol altına alınan döviz kurlarından sonra vatandaşlar banka kredilerine uygulanan faiz oranlarının indirilmesini beklemeye başladı. Ancak kötü haber İş Bankası’ndan geldi. Türkiye İş Bankası, kredi faiz oranlarının yükseltildiğini duyurdu.

Türkiye İş Bankası 2022 İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Özel bankalar arasında nerede ise en fazla ihtiyaç kredisi hizmeti veren banaklardan biri olan Türkiye İş Bankası, son dakika faiz güncellemesi ile herkesi şaşırttı. Yeni dönem ile birlikte temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda zorluk çeken vatandaşların başvurmayı planladıkları ihtiyaç kredilerine, yüksek oranlarda faiz güncellemesi yapıldı.

Türkiye İş Bankası 2022 Ocak ayı ihtiyaç kredisi faiz oranını 2,50 olarak açıkladı. Banka bu faiz oranının 50 bin TL altında ki ihtiyaç kredilerine ve diğer sigortalı kredi paketleri içeren kredilere uygulanacağını duyurdu.

Türkiye İş Bankası 2022 Konut Kredisi Faiz Oranları

2022 yılında kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşların, Türkiye İş Bankası’ndan konut kredisi çekme fikri bir başka bahara ertelenmek zorunda kaldı. Geride bıraktığımız dönemler içerisinde vatandaşa en uygun faiz oranları konut kredisi hizmeti sunana Türkiye İş Bankası, yeni dönem ile birlikte konut kredisi faiz oranlarını yükselttiğini duyurdu.

Konut kredilerine uyguladığı düşük faiz oranı ile kamu bankalarından sonra en dikkat çeken özel banka olan Türkiye İş Bankası, 2022 Ocak ayı itibari ile konut kredisi faiz oranlarının yüzde 2,07’ye yükseldiğini bildirdi.

Türkiye İş Bankası 2022 Taşıt Kredisi Faiz Oranları

2021 yılının sonlarına doğru yaşanan ekonomik dalgalanmalardan direkt olarak etkilenen sektörlerden biri olan taşıt sektörü, vatandaşların araba satın alma hayalini erteletmek zorunda kalmıştı. 2022 yılı itibari ile bazı marka ve modellerde fiyatların gerilemeye başlaması, birçok vatandaşa kredi aracılığı ile araç sahibi olabileceğini düşündürdü. Ancak vatandaşın araç sahibi olma hayali, yüksek faiz oranlı krediler sebebi ile bir kez daha suya düştü.

Türkiye İş Bankası 2022 Ocak ayı itibari ile geçerli olacak olan taşıt kredisi faiz oranını, yüzde 2,15 olarak güncellediğini ilan etti.