Gündem

Türkiye geri verecek, İran öldürecek!

İran'daki türban zorunluluğunu protesto etmesi sebebiyle hakkında kesinleşmiş hapis cezası olan aktivist Meryem Şerietmedari'nin Denizli'de gözaltına alındığı iddia edildi.

“İnkılap Caddesi Kızları” isimli aktivist hareketin üyesi Meryem Şerietmedari’nin İran’daki türban zorunlu türbanı protesto ettiği için kesinleşmiş hapis cezası olduğu ve Türkiye’ye kaçtığı öğrenilmişti. İddialara göre İranlı aktivist Denizli’de yakalanarak gözaltına alındı.

Sosyal medya gündemine düşen olayda, bir çok sosyal medya kullanıcısı Şerietmedari’nin Denizli’de gözaltına alındığı ve İran’a gönderilme riskinin olduğunu iddia etti. Birgün’ün haberine göre Peyman Aref adından bir gazeteci, Şerietmedari’nin Aydın’daki geri gönderme merkezine sevk edildiğini ileri sürdü.

Bazı gazeteciler ve sosyal medya kullanıcıları, Şerietmedari’nin İran’a gönderilmemesi için çağrıda bulunuyor. İranlı aktivistin ülkesine geri gönderilmesi halinde, katı islami kurallarla yönetilen İran’da idam cezasıyla yüz yüze kalma riski olduğu biliniyor.

Öte yandan, Şerietmedari’nin gözaltına alındığı iddiasına dair resmi makamlar tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.