Eğitim

Türkiye'de bir ilk! Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları İzmir Yeni Sistemli Koleji'nde yapıldı

Özel İzmir Yeni Sistemli Anadolu Lisesin tarafından organize edilen ‘Türkiye Bilgisayar Olimpiyatları’ 17 – 21 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. Kurucu Müdür’ü ve Olimpiyat Başkanı Meral Güler, “Bilgisayar Olimpiyatları; geçmiş yıllarda üniversiteler tarafından uzaktan olimpiyat şeklinde yapıldı. İlk defa lise düzeyinde bir okul olarak okulumuzda yapılan bu alanda başarı olan 100 öğrenciyi konuk etmiş olduk.” diye konuştu. 

“Türkiye Bilgisayar Olimpiyatları” Özel İzmir Yeni Sistemli Anadolu Lisesinde yapıldı. Türkiye Bilgisayar Olimpiyatları’na Türkiye’nin her bölgesinden Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri katıldı.

Final sonrasında üç öğrenciye altın, yedi öğrenciye gümüş, on üç öğrenciye bronz madalya ve dereceye giren ilk üç öğrenciye para ödülü verildi. Ayrıca yarışmaya katılan lise öğrencilerinin dereceleri dikkate alınarak en iyi üç okul seçilmiştir.

Özel İzmir Yeni Sistemli Anadolu Lisesi Kurucu Müdür’ü ve Olimpiyat Başkanı Meral Güler, “Bilgisayar Olimpiyatları; geçmiş yıllarda üniversiteler tarafından uzaktan olimpiyat şeklinde yapıldı. İlk defa lise düzeyinde bir okul olarak okulumuzda yapılan bu alanda başarı olan 100 öğrenciyi konuk etmiş olduk. Amacımız; Fen ve Anadolu Liselerinde seçmeli derslerle programlama eğitimi verilmesine dikkat çekmektir. Avrupa’nın tüm okullarında seçmeli ders olarak okutulan Bilgisayar Programlama dersinin önemini üniversiteler de dile getirmekte olup özellikle yazılım mühendisliklerinde temel eğitimin okullarda 7. sınıftan başlatılması gerektiği ifade edilmektedir” dedi.

İzmir Yeni Sistemli Koleji tarafından organize edildi

İzmir Yeni Sistemli Koleji Ulusal Bilgisayar Olimpiyatlarından sonra Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları’na da ev sahipliği yaptı.

İzmir’de düzenlenen Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları’na katılan yazılım dahisi gençler arasında yapılan yarışmada Makedonya Milli Takımından Vlademir Maksimovski birinci oldu. Yarışmada ikinciliği ve üçüncülüğü ise Türk gençler Yasin Kaya ve Mahmut Hamza Erol kazandı.

İzmir Yeni Sistemli Koleji tarafından organize edilen Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları 17-21 Haziran tarihlerinde gerçekleşti. Türkiye, Türkmenistan, Azerbeycan ve Makedonya Milli Takımları’ndan 24 öğrenci, Bilim Olimpiyatlarında yeteneklerini sergiledi. Wyndham Özdilek Otel’de gerçekleşen ödül törenine milli eğitim müdürleri, iş dünyasından tanınmış isimler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törene katılamayan İzmir Büyükşehir Beledediye Başkanı ve siyasilerden tebrik telgrafları alındı.

Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koçak, Bilgisayar Olimpiyatlarını düzenleyen İzmir Yeni Sistemli Koleji yöneticilerine bilime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Bilgisayar yazılım programcılığı seçmeli ders oluyor

Dünyadaki hızlı teknolojik gelişmeye Türkiye’nin de ayak uydurmasını gurur ve hayranlıkla izlediğini ifade eden Okul Kurucu Müdürü Meral Güler, “Bilgisayar alanında yaşanan gelişmeler her alanda hayatımızın merkezine yerleşmiş durumda. Ders müfredatlarında ‘Bilgisayar Yazılım Programcılık’ dersinin seçmeli ders olarak okullarımıza girmesini önemsiyorum. Düzenlemiş olduğumuz Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatlarına katılan öğrenciler Dünya Bilgisayar Olimpiyatlarına da katılacaklar. Ülkelerini temsil eden bu öğrenciler ile ülkemizin başarılı öğrencilerini bir araya getirmekle öğrencilere güzel bir deneyim kazandırmış olduk. İzmir Yeni Sistemli Koleji olarak olimpiyatları en iyi şekilde gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Makedonya Milli Takımı’ndan Vlademir Maksimovski birinci olurken, Yasin Kaya ikinciliği, Mahmut Hamza Erol üçüncülüğü, Kerim Kochekov ise dördüncülüğü kazandı.

Bir yanıt yazın