Gündem

Türkiye 11 şehidini uğurladı! Kahramanlara son veda…

Türkiye, dün Bitlis’in Tatvan ilçesinden gelen acı haberle yasa boğuldu. İlçeye bağlı Çekmece köyü kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu 11 askerimiz şehit oldu. Helikopter kazasında şehit olan 11 asker için Elazığ’da cenaze töreni düzenlendi. Şehit askerlerin naaşı düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Şehit askerler arasında 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da var. Bitlis’in Tatvan ilçesinde askeri helikopter kazasında şehit olan 11 askerimiz için Elazığ Havalimanı’nda uğurlama töreni düzenlendi.

KAHRAMANLAR İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Bitlis’in Tatvan ilçesinde askeri helikopter kazasında şehit olan 11 askerimiz için Elazığ Havalimanı’nda uğurlama töreni düzenlendi.

Şehitlerimiz için Elazığ Havalimanı’nda düzenlenen törende şehitlerin özgeçmişleri okundu. Daha sonra şehitlerimiz için dualar okundu.

ŞEHİTLER İÇİN İLK TÖREN

Şehit askerler için ilk tören Elazığ Havalimanı’nda düzenlendi. Şehitlerin naaşı daha sonra Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından defnedilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

Cenaze törenine, TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katılacak.

YARALILARIN TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan helikopterden yaralı olarak kurtulan Binbaşı Alptekin Köprülü ile Yüzbaşı Ender Uzunçakmak’ın tedavilerine Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi’nde devam ediliyor.

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

– Korgeneral Osman Erbaş

– Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer (49)

– Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (36)

– Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (34)

– Kurmay Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal

– Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir

– Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu (40)

– Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Nazmi Yılmaz

– Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (29)

– Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül (45)

– Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci