Ekonomi

Türk Lirasına bağlı kripto sanal para birimi: 1 TL nereye giderse TRYC oraya gidecek!

Tamamen Türk lirasına endekslenen bir kripto para birimi piyasaya sürüldü. Stoken isimli bir şirket, Türk lirası endeksli bir kripto para birimi oluşturdu. TRYC olarak isimlendirilen bu kripto para birimi, şu an için Paribu isimli yerli kripto para borsasında listede yerini alıyor.  Paribu’da listelenen ve TRYC olarak isimlendirilen kripto para birimi, Türk lirasının resmi olmayan dijital bir versiyonu gibi hizmet veriyor.
Kripto para camiası için önemli  olarak görülebilecek değerde bir gelişme yaşandı. Ayrıca yabancı yatırımcılar da dolar ile TRYC satın alıp, spot işlem yapabilecekler.
TRYC Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan bağımsız bir para birimidir. Peki bu para birimi nasıl kullanılacak? TRYC ile diğer kripto para birimlerine yatırım yapabilecek mi? İşte tüm detaylar…
Paribu, TL'ye Sabit TRYC'yi Listelediğini Açıkladı - BTCHaber

Her 1 TRYC için 1 TL

Kripto para camiası için önemli  olarak görülebilecek değerde bir gelişme yaşandı. Stoken isimli bir şirket, Türk lirası endeksli bir kripto para birimi oluşturdu. TRYC olarak isimlendirilen bu kripto para birimi, şu an için Paribu isimli yerli kripto para borsasında listeleniyor. Stoken, banka hesaplarında piyasaya sürdüğü her 1 TRYC için 1 TL tutuyor. Bu kripto para biriminin anlık arzı ise 50 milyon adet.Ethereum tabanlı bir kripto para birimi olan TRYC, bağımsız denetleme kuruluşları tarafından denetlenecek. Stoken, banka hesabında tutmadığı hiçbir 1 TL için TRYC üretimi yapmayacak. Eğer talep yüksek olur ve 50 milyon adet kripto para tükenir ise  yeniden üretim yapılabilecek.
TRYC, Paribu'da

TRYC ile diğer kripto para birimlerine yatırım yapabilecek

TRYC, diğer kripto para birimlerinin satın alınabilmesi için kullanılabilecek. TRYC alanlar bu para birimini nasıl kullanacak merak ediliyor. TRYC alan bir yatırımcı, SHIB,HOT,DOGE gibi kripto para birimlerine yatırım yapabilecek. Ayrıca yabancı yatırımcılar da dolar ile TRYC satın alıp, spot işlem yapabilecekler.

Fiyatı Her Zaman 1 TL Olacak Kripto Para Oluşturuldu | Or6.Net Teknoloji ve Güncel Bilgi Merkezi

TRYC Türk lirasının dijital versiyonu

TRYC için Türk lirasının dijital versiyonu olmaktadır. Fakat bu kripto para birimiyle ilgili unutulmaması gereken önemli husus, bu kripto para biriminin herhangi bir resmiyetinin bulunmaması olmaktadır. Bundandır ki  TRYC ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası arasında hiçbir bağ bulunmamaktadır.