Gündem

Türk Hava Yolları (THY) duyurdu: PCR testi ve HES kodu uygulaması kaldırıldı!

Türk Hava Yolları (THY) resmi internet sitesi üzerinden PCR testi ve HES Kodu ile ilgili açıklamada bulundu. Türk Hava Yolları’ndan alınan son dakika bilgisine göre iç hat uçuşlarında negatif PCR test ve tüm uçuşlarda HES kodu uygulamasının kaldırıldığını duyurdu.

3 MART’TAN İTİBAREN KALDIRILDI

Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, “İçişleri Bakanlığı kararı uyarınca, 3 Mart 2022 tarihi itibarıyla yurt içi uçuşlarımızda negatif PCR test ve tüm uçuşlarımızda HES kodu uygulaması kaldırılmıştır. Uçak içerisinde maske kullanım zorunluluğu ise devam etmektedir” denildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN GENELGE

Öte yandan İçişleri Bakanlığı covid-19 tedbirleri kapsamında hazırlanan genelgeyi 81 il valiliğine gönderdi. Genelgede maske kullanımı, HES kodu sorgulaması ve negatif PCR test sonucu ibrazı istenilmesine dair hükümlerin uygulanmasının 3 Mart 2022 tarihi itibarıyla sonlandırıldığı ifade edildi.

Genelgede HES kodu ve PCR testiyle ilgili kısımda şu ifadelere yer verildi:

“İlgili Bakanlık Genelgelerimizde; maske kullanımı, HES kodu sorgulaması ve negatif PCR test sonucu ibrazı istenilmesine dair hükümlerin uygulanması 03.03.2022 tarihi itibarıyla sonlandırılmıştır.

Alışveriş merkezleri (AVM), tiyatro, halı saha gibi belirli alanlara girecek veya otobüs, tren, uçak gibi toplu ulaşım araçlarının kullanacak kişilere yönelik HES kodu sorgulaması yapılması uygulaması 03.03.2022 tarihi itibariyle sona erdirilecektir.

PCR TESTİ

Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ya da son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden uçakla seyahat gibi durumlarda istenilen negatif PCR test sonucu ibrazı istenilmesi uygulamasına 03.03.2022 tarihi itibariyle son verilecek ve bundan böyle Sağlık Bakanlığı’nın ilgi (a) yazısı doğrultusunda hastalık belirtisi olmayan kişilerden PCR testi istenilmeyecektir”