Kamu

Türk Hava Yolları personel alımı ne zaman yapılacak?

Türk Hava Yolları (THY) bünyesinde çalışmak isteyenler personel alımlarının ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. Bu nedenle internet sayfalarında, “Türk Hava Yolları personel alımı ne zaman yapılacak? “ sorusunun cevabı araştırılıyor.

THY yeni personel alımları vatandaşları tarafından merak ediliyor. THY personel alımına ilişkin yapılan resmi açıklamada, “Pandeminin sebep olduğu olumsuz etkilerden dolayı işe alım süreçlerimize bir süre ara verdik.” İfadeleri kullanıldı. Ancak yeni ilanlar yayınlandığında sitemizden alım ilanlarına ulaşabilirsiniz.

THY, kabin memuru, kaptan pilot ve ikinci pilot alımı genel başvuru şartları

Çok iyi derecede İngilizce bilmek
En az lise mezunu olmak
Hava yolu şirketinde en az bir yıl çalışmış olmak
Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış ya da en az 2 yıl tecil ettirmiş olmak

THY çalışanlarına zam

Türk Hava Yolları çalışanları yılın ikinci altı aylık dilimi için ilk altı ay enflasyon farkına ek olarak yüzde 10 oranında maaş zammı alacak. Toplam yüzde 18.45 olarak yansıyacak zam oranı uygulanacak. THY tarafından yapılan zam açıklamasında “01.07.2021 itibariyle, yurtiçi personel ile operasyonları başlayan hatlarda görev yapan yurtdışı personel maaşlarına enflasyon farkının üzerine minimum %10 olmak üzere ücret zammı yapılmasına karar verilmiştir.” İfadeleri kullanıldı.